Hlavní obsah

Pérez se blýskl fantastickým gólem. Asi si ho pustím hodněkrát, culil se adept na MS do dvaceti let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní trefou pečetil triumf Liberce nad sokem z Mladé Boleslavi. Osmnáctiletý útočník Jaromír Pérez se den před nominací na mistrovství světa do 20 let blýskl nádhernou individuální akcí, kterou korunoval výhru nad Bruslaři 4:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Mladá Boleslav 4:1 (43. Pérez)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Končila druhá minuta třetí třetiny, když Jaromír Pérez rozjel na půlce hřiště samostatnou akci, kterou zakončil jako mazák blafákem gólmanovi Novotnému. „Viděl jsem, jak Michal Bulíř hází puk z našeho obranného pásma na střed, takže jsem si pro něj dojel. Vystoupil na mě bek, prohodil jsem si ho, teď ani nevím jak, a pak už jsem jel sám na bránu,“ popsal krásnou trefu.

„Blbě jsme tam vyhodnotili situaci. Obránce byl zbytečně nalevo. Dalo se to vyřešit úplně v klidu nějakým překřížením a spíš vytlačením toho hráče. On nás proskočil a proměnil. Stávat by se nám to nemělo,“ litoval kouč Boleslavi Richard Král, jenž kousal pátou prohru v řadě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. BK Mladá Boleslav 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Gólmanovi dobře naznačil střelu, pak to vzal do bekhendu. Skvělý gól,“ uznal brankář Liberce Lukáš Pařík. „Asi si ho teď pustím hodněkrát,“ culil se Pérez, který hraje svou první extraligovou sezonu.

„Klobouk dolů před Járou, jde o výborného hráče, který na sobě pracuje každý den. Ohromně se mi líbí, jak hraje. Myslím, že bude ještě každým zápasem růst a jednou mu to tady v extralize bude malé. Je extrémně šikovný, hru vidí. Strašně se mi líbí na něj koukat i v tréninkách, je radost, co předvádí,“ ocenil parťáka i čerstvý reprezentant Jakub Rychlovský.

Pérez zatím za 28 zápasů posbíral 7 kanadských bodů za 3 góly a čtyři nahrávky. V extralize se trefil znovu po téměř dvou měsících.

„Naposledy jsem skóroval ve Vítkovicích. Určitě to ze mě trochu spadlo a jsem rád, že jsem se konečně trefil i doma před vlastními fanoušky, protože předchozí dva góly jsem dával venku,“ pověděl útočník pojmenovaný Jaromír po Jágrovi, který momentálně nastupuje na křídle vedle zkušeného Birnera s Bulířem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Tomáš Filippi z Liberce.

„Jeho gól byl fantastický. Začíná být silnější a silnější na puku, a stále si i víc a víc dovolovat. Přitom hraje dobře i takticky a nebojí se ani špinavé práce. V Plzni zablokoval těžkou, důležitou střelu, takže se nebojí ani bolesti. Už ani nevnímám, že je osmnáctiletý kluk, za mě je již stabilní extraligový hráč,“ chválil ho kouč Bílých Tygrů Filip Pešán.

Je možné, že Pérez nebude chybět v pondělní nominaci trenéra Patrika Augusty na mistrovství světa do 20 let, které začne po Vánocích ve Švédsku. „Uvidíme v pondělí, ale byl bych rád, kdybych se tam dostal,“ přiznal Pérez, který vyrůstal ve španělské Barceloně.

„Za mě by Jarda Pérez neměl v nominaci dvacítek chybět. Je hráčem, který je schopný odehrát čtvrtou lajnu a je schopný odehrát i první přesilovku. Hráč, který stabilně hraje velké minuty v extralize v dobré roli, by podle mě na dvacítky měl jet, ale jde jen o mé přání, nejsem trenérem a nechci jim sahat do skládání týmu, se kterým si dali obrovskou práci. Uvidíme, kdo pojede,“ uzavřel Pešán.

Reklama

  1 : 4 Česko - Finsko 1 : 4 dohráno
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
  2 : 3 Česko - Slovensko 2 : 3 dohráno
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.