Hlavní obsah

Češi musí mít tým na zlato, když nevzali Hudlera, nechápe kouč Calgary

Calgary

V české nominaci na olympijský hokejový turnaj v Soči chybí hned několik zvučných jmen, což vyvolalo řadu rozladěných reakcí nejen u tuzemských fanoušků, ale i v zámoří. Kouč Calgary Bob Hartley například nechápal, jak mohl Alois Hadamczik vynechat z nominace oporu Flames Jiřího Hudlera.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Útočník Jiří Hudler (vlevo) a jeho spoluhráč Sean Monahan slaví výhru Calgary v utkání se St. Louis Blues.

Článek

„Jsem zklamaný kvůli Jiřímu. Češi asi musí mít nadupaný tým, nejspíš jsou favority na zlato," rýpl si trenér Hartley do kolegy Hadamczika v rozhovoru pro list Calgary Sun.

Zatímco sám Hudler, jenž je po Davidu Krejčím a Jaromíru Jágrovi aktuálně třetím nejproduktivnějším Čechem v NHL, se k nominaci před utkáním v Denveru proti Coloradu nevyjadřoval, Hartley si moc servítky nebral.

I Šmíd byl překvapen

„Nemají Hudlera v týmu? Češi musí mít skvělý tým. Určitě vyhrají zlatou medaili, protože kdo si může dovolit nevzít Jiřího Hudlera, musí turnaj vyhrát," dodal kouč Calgary.

Z nominace se naopak radoval Hudlerův spoluhráč Ladislav Šmíd. „Pro každého je snem dostat se na olympiádu a reprezentovat svoji zem. Je to obrovská pocta. Když jsem se to dozvěděl, prožíval jsem to jako malý kluk. Volala mi to moje manželka a měla ze mě radost," jásal český obránce.

Nicméně ani on neskrýval, že ho vynechání Hudlera zaskočilo. „Jsem trochu překvapen. Měl jsem za to, že prožívá opravdu dobrou sezónu. Je mi to i za něj líto. Myslel jsem si, že na olympiádu pojede," prozradil Šmíd.

I server yahoo se podivuje nad jmény, která byla do nominace zařazena a která naopak chybí. „Kdybyste si skládali český tým pro olympiádu, nejspíš byste tam zařadili Jiřího Hudlera (11 gólů, 33 bodů) a Radima Vrbatu (11 gólů, 29 bodů), jenže ve zveřejněné nominaci nefigurují. Zajímavě pak působí rozhodnutí o zařazení 42letého Petra Nedvěda, který hrál naposledy na olympiádě 1994 za Kanadu, zatímco Hudler a Vrbata zůstanou doma," píše server.

Reklama

Související témata: