Hlavní obsah

Čeští hokejisté znají soupeře pro ZOH 2026. Na papíře se stále počítá i s Ruskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace už zná dva ze tří soupeřů, na které narazí v základní skupině na zimních olympijských hrách v roce 2026. Národní tým se v italském Miláně střetne v rámci skupiny B s Finskem, Německem a týmem, který postoupí z kvalifikace. Informovala o tom Mezinárodní hokejová federace (IIHF) na základě svého aktuálního světového žebříčku zemí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští hokejisté - ilustrační foto.

Článek

Ve skupině A se představí Kanada, Švédsko, Švýcarsko a domácí Itálie. Ve skupině C se zatím stále počítá s Ruskem (pokud mu v té době bude umožněno účastnit se mezinárodních akcí), dalšími týmy skupiny jsou USA a dva úspěšné z kvalifikace.

Do „české“ skupiny bude zařazen podle žebříčku IIHF nejhůře nasazený z postoupivších kvalifikantů.

Závěrečného kvalifikačního turnaje o postup na ZOH 2026, který se uskuteční na přelomu srpna a září příštího roku, se zúčastní dvanáct zemí, které budou rozděleny do tří skupin po čtyřech účastnících. Z každé postoupí na turnaj pod pěti kruhy pouze vítěz.

Bratislavskou skupinu tvoří domácí Slovensko, Bělorusko (pokud mu bude povoleno vrátit se na mezinárodní akce), Kazachstán a vítěz předešlé kvalifikace). Ve skupině v Rize bude usilovat o postup domácí Lotyšsko, Francie, Rakousko a kvalifikant. Skupinu v Aalborgu pak tvoří domácí Dánsko, Norsko, Slovinsko a kvalifikant.

O startu Ruska na turnaji v Miláně bude podle prezidenta IIHF Luca Tardifa rozhodnuto nejpozději v březnu příštího roku.

Reklama

  0 : 0 Švédsko - Česko 0 : 0 přestávka Živě
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko