Hlavní obsah

Pozice náhradníka? Ne! Gulaš se z olympiády omluvil. Nedvěd pro Peking chystá eso do obrany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že v předběžné nominaci pro hry v Peking chybí právě jeho jméno, bylo pro všechny fanoušky i hokejové odborníky největším překvapením. Málokdo čekal, že nejproduktivnější hráč posledních tří extraligových sezon Milan Gulaš se na 24členný seznam nedostane. Jenže stalo se a 36letý útočník figuroval jen mezi 30 náhradníky. Přesto měl od generálního manažera nároďáku Petra Nedvěda i trenéra Filipa Pešána naději, že by nakonec na olympiádu jel. To ovšem nyní padlo. Gulaš se v pátek reprezentaci omluvil, aby s ním v této roli nepočítala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Gulaš do Pekingu nepoletí.

Článek

„Milan byl hráč, který nám nedal spát. Nebylo to vůbec jednoduché rozhodování. Při skládání mužstva tvoříte týmovou chemii nejen během zápasů, ale třeba i tréninků. Do doby, než se hodí puk v zápase s Dány, tu chemii potřebujete v mančaftu mít. Jde o to, že v týmu nejde mít pět prvních houslistů," řekl Petr Nedvěd pro isport.cz, který o Gulašově odmítnutí role náhradníka informoval.

„Museli jsme si zkrátka vybrat. Strávili jsme nad tím hodně času, brali to zleva zprava. S tím, že buď mu ušijeme roli na míru a bude nám obstarávat první přesilovku a další věci, anebo v té pozici bude někdo jiný. A na konci dne nám tam Milan úplně nevyšel. Zvažovali jsme pro, proti a nakonec se takhle rozhodli. Šlo o kolektivní rozhodnutí, za které nesu hlavní odpovědnost já," vysvětlil Nedvěd, proč se Gulaš do nominace nevešel.

Ta má čítat 25 jmen, Nedvěd s Pešánem ale ve čtvrtek oznámili o jedno méně. S tím, že 25člennou nominaci zveřejní až 24. ledna. Do té doby mohou jmény na seznamu jakkoliv hýbat a to klidně i bez udání důvodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Šmíd z Liberce.

Nedvěd nyní přišel s odůvodněním. Osmé místo pro obránce by rád zaplnil Ladislavem Šmídem. Zkušený 35letý bek Liberce se ale dlouhodobě potýká s problémy s ploténkami, kvůli kterým absolvoval i několik operací a v této sezoně odehrál jen 14 zápasů. Ten poslední 17. října...

Jeho návrat do zápasové praxe se ale blíží, nastoupit by mohl už v neděli. „Zatím v nominaci není, protože máme do 24. ledna čas zjistit, jak si povede po návratu do ligy z dlouhé rekonvalescence. Šmíďák je vynikající hráč, jsme si naprosto jisti, že když bude zdráv a stihne se dát do formy, tak nám v Pekingu hodně pomůže," řekl Nedvěd.

Reklama

Související témata: