Hlavní obsah

Hašek má bankovku. Inspiraci přineslo hokejové přání z Havlíčkova Brodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to ještě „dovětek“ k oslavám čtvrtstoletí od slavného olympijského triumfu v Naganu. Dominik Hašek, tehdejší hlavní strůjce zlata, se nově dočkal své vlastní pamětní bankovky. Je na ní jeho ikonické číslo 39, nedá se však s ní platit a má ryze sběratelskou hodnotu. Prodává se ode dneška a ta se zlatým proužkem stojí 3 339 korun, ta se stříbrným doplněná o vlastnoruční Haškův podpis přijde na 6 339 korun.

Dominik Hašek má svoji bankovku. Připomíná i vítězství v Naganu. Jak se vám líbí? Video: Sport.cz

 
Článek

„Vím, že je tu po podobných projektech sběratelský hlad, tak jsem do toho šel, abychom lidem poskytli něco výjimečného. A věřím, že bankovka bude ceněná," řekl Hašek.

Tvůrci projektu řekli, že myšlenka na bankovku je napadla u zimního stadionu v Havlíčkově Brodě, kde našli dopis s přáním, v němž stálo: „Kupte Haška." A k tomu byla přimalovaná bankovka na milion korun. A vzhledem k tomu, že nedávno svou bankovku k padesátinám dostal i Jaromír Jágr, rychle se po ní zaprášilo, rozjela se výroba i ta s Dominikem Haškem. Sám brankář se na její tvorbě aktivně podílel.

„Nejvíc výhrad jsem měl k fotce, která tam je. Natrápili jsme se, než jsme ji dohledali," přiznává Hašek.

Na protější straně je pak Hašek v olympijském dresu z Nagana.

Gólman rovněž uvedl, že si sám pro sebe koupí zlatou bankovku s číslem 9 (tu s číslem 39 už mu někdo vyfoukl) a možná ještě nějakou přikoupí pro známé. Těch se zlatým proužkem jsou vyrobeny čtyři tisíce, těch stříbrných pak desetkrát méně. „Byl bych rád, kdyby jejich cena rostla. Ovšem to nerozhodují já, ale sběratelé," řekl Hašek.

Reklama

Související témata:
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články