Hlavní obsah

Hokejisté si zahrají v Přerově o tatarák a pivo. Nečas s teplotou na led nepůjde

Martin KézrPrávo

Dnešní modelové utkání českých hokejistů, které se hraje od 17 hodin v Přerově a tím vlastně vrcholí letní reprezentační kemp, obsahuje několik zvláštností. Ta největší spočívá asi v tom, že na vítěze čeká kustody svépomocí vyrobená trofej, tatarák a jedno pivo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hlavní trenér Miloš Říha (uprostřed čelem) hovoří k hráčům na tréninku české hokejové reprezentace

Článek

Trenér Miloš Říha se rozhodl dodržet svůj původní záměr, aby proti sobě hrály Čechy a Morava, podle toho z které části naší země reprezentanti pochází nebo v jakých klubech aktuálně hrají. „Chtěl jsem, aby to mělo nějaký náboj, ale nevycházelo nám to rozdělení úplně rovnoměrně, takže tam musí být nějaký výpomoc druhé strany," naznačuje kouč, proč třeba z Ostravy pocházející Mrázek bude hájit českou branku.

Do hry se dostane 34 hokejistů, kteří se zúčastnili kempu. Na ledě se ale neobjeví útočník Nečas, který měl zvýšenou teplotu a už ve středu netrénoval. „Zápas nemá oficiální ani exhibiční charakter, jde skutečně o modelové utkání v rámci tréninku. Mužstva nastoupí v tréninkových dresech, s čísly pouze na helmách," prozrazuje mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund.

„Zvažovali jsme i variantu nějakého oficiálního zápasu a bylo by to asi to nejlepší, kdybychom si mohli zahrát plnohodnotně a kluky vidět naostro v akci. Nakonec nebyl k dispozici žádný solidní soupeř, takže sehrajeme takhle modelové utkání, na které se i ti kluci těší," doplňuje generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

Sestavy pro modelové utkání v Přerově
Čechy: Mrázek, Will – Dietz, Budík, Moravčík, Sklenička, Košťálek, Pyrochta – Lakatoš, Marosz, Lenc – R. Pavlík, Stach, Lauko –– Karabáček, Ordoš, Říčka.
Morava: Bartošák, Sedláček – D. Musil, Hrbas, Buchta, Zámorský, F. Pavlík, Štencel – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Ciencala – Kurovský, Jenyš, Jašek – R. Zohorna, Werbik, Šťastný.

Reklama

Související témata: