Hlavní obsah

Hokejisty do dvaceti let povede dál Přerost. U úspěšného týmu do 18 let zůstává kouč Petr

Praha

Český mládežnický hokej po létech úpadku začal opět stoupat vzhůru a juniorské reprezentace tak i nadále zůstanou pod dosavadním vedením. Národní tým do dvaceti let povede i v příští sezóně jako hlavní trenér Miroslav Přerost. Jakub Petr, který v dubnu dovedl národní tým do 18 let k zisku historické stříbrné medaile na světovém šampionátu ve Finsku, zůstává na střídačce osmnáctky.

Foto: Sport.cz

Čeští hokejisté do osmnácti let se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Složení realizačních týmů v úterý schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), který svá rozhodnutí dnes zveřejnil.

"Jsme rádi, že pokračují trenér Petr a realizační tým, který dosáhl s výběrem osmnáctiletých hokejistů historického úspěchu na nedávném mistrovství světa," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

"Věřím, že v další sezóně by se mohli posunout k nejvyšší juniorské kategorii a vést řadu svých současných svěřenců na světovém šampionátu dvacítek," naznačil Král, že za rok se Petr přesune ke dvacítce.

Výběr do 19 let povede Filip Pešán, sedmnáctku Robert Reichel, šestnáctku Pavel Arnošt. Ženskou reprezentaci, která bude usilovat o návrat do elitní skupiny šampionátu, bude trénovat Jiří Vozák, národní tým hokejistek do 18 let Jan Fidrmuc a patnáctku Rudolf Valla.

Reklama

Související témata: