Hlavní obsah

Jalonen odtajnil první změnu v hokejové reprezentaci, na chvíli přijde také o asistenta

Jen drobnou úpravu kádru národního týmu v přípravě provedl po druhém chomutovském vystoupení proti Němcům finský trenér českého hokejového výběru Kari Jalonen. Na soupisku pro další část přípravy na MS 2022 doplnil boleslavského útočníka Pavla Kousala. Nový hráč se k dalším reprezentantům připojí v pondělí v Ostravě, kde startuje čtvrtá fáze kempu. Ta vyvrcholí dvěma zápasy na Slovensku, které jsou na programu ve čtvrtek 21. dubna v 17:30 ve Spišské Nové Vsi, odveta potom v sobotu 23. dubna v 15:00 v Trenčíně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen (vlevo) a asistent Martin Erat.

Článek

V přípravě na světový šampionát ve Finsku už naopak příští týden nebude pokračovat útočník Jakub Navrátil. „Byla to skvělá zkušenost a jsem moc rád, že jsem tři týdny mohl být součástí národního týmu. Trenéři mi dali zpětnou vazbu, takže vím, na čem mám v příští sezoně pracovat. Budu makat, abych se mohl do reprezentace co nejdřív vrátit," řekl Navrátil.

K týmu se v Ostravě zpátky připojí obránce Jakub Jeřábek, který kvůli zdravotním potížím nestihl část posledního kempu v Chomutově. Na soupisce národního týmu tedy aktuálně figurují 3 brankáři, 9 obránců a 14 útočníků.

Kempu v Ostravě se po dohodě s Jalonenem nezúčastní asistent trenéra Martin Erat, který z rodinných důvodů odcestuje na pár dnů do USA. „S Karim jsme se na tom dohodli ještě před začátkem přípravy. Vzhledem k tomu, že jsem musel před měsícem rychle odletět, potřebuji v Americe ještě vyřídit pár věcí," prozradil Erat.

„Jsem i moc rád, že i díky této čtyřdenní cestě do Nashvillu můžu strávit druhé narozeniny se svým synem, což pro mě vážně hodně znamená. S kolegy trenéry budu každopádně v kontaktu i na dálku," řekl Erat, jenž bude zpátky u mužstva poslední dubnový týden, kdy budou v Ostravě na programu České hokejové hry za účasti domácí reprezentace, Švédů, Finů a Rakušanů.

Reklama

Související témata: