Hlavní obsah

Je čas pro návrat českého trenéra, míní Dědek. Netřeba hned stínat hlavy, reaguje Šlégr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulo pouhých pět minut od konce české reprezentace na mistrovství světa a majitel pardubického Dynama Petr Dědek, velmi aktivní na sociálních sítích, už na svém Twitteru vyťukal stručný a ostrý text: „Je čas pro návrat českého trenéra.“ Vyslal tak jasný vzkaz finskému kouči národního týmu Karimu Jalonenovi. Ten sice při loňské premiéře dovedl Čechy k bronzovým medailím po deseti letech, ale letos reprezentanti neporazili ani jednoho silného soupeře. Ve čtvrtfinále padli 0:3 s USA a skončili až osmí.

ZÁZNAM: PŘÍKLEP EXTRA s Jiřím Šlégrem k utkání Česko - USA na hokejovém MSVideo: Sport.cz

 
Článek

Spokojený s představením českého týmu na šampionátu asi není nikdo. Reakce majitele pardubického klubu ale přišla skutečně brzy. „Odpovědnost za výsledky nese trenér," doplnil ještě poté Dědek na Twitteru.

Zásadní však je, že Kari Jalonen má platnou smlouvu až do příštího mistrovství světa v Praze. A pokud by byl odvolán, musel by ho Český svaz ledního hokeje vyplatit. A především najít vhodnou náhradu, která zvládne tlak domácího šampionátu.

Na Dědka zareagoval i nejlepší český hokejista David Pastrňák, který byl hlavním strůjcem loňského bronzu. „Peťo, za mě Kari Jalonen," napsal útočník Bostonu a připojil emotikon s palcem nahoru.

Situaci rozebírali v pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz i šéfredaktor Martin Kézr s bývalým obráncem a členem výkonného výboru svazu Jiřím Šlégrem. „Jedno jméno určitě padne. Václav Varaďa. Ale touhle logikou už by mohl trénovat všechno. Pardubice, reprezentaci, dvacítku, ženy..." glosoval novinář Kézr.

„Jestli se dívá Petr Dědek, tak zdravíme," zavtipkoval také moderátor Honza Homolka. Kouč Varaďa totiž nedávno převzal právě Pardubice, v nichž nečekaně skončil Radim Rulík. Jeho jméno také padá v souvislosti s českou reprezentací. „Ale zároveň koučuje dvacítku. To bychom byli půl roku bez trenéra?" řečnicky se tázal Kézr.

Šlégr by ohledně trenérské otázky nedělal unáhlená rozhodnutí. „Z výkonů na šampionátu jsme zklamaní, ale netřeba hned stínat hlavy. Je potřeba si všechno rozebrat, udělat analýzu a pak vše řešit a vydat se správným směrem," řekl člen výkonného výboru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále MS USA - ČeskoVideo: Česká televize

„Všichni si uvědomujeme, jak důležité pro nás je mistrovství světa v Praze. A nechceme už rok předtím vytvářit atmosféru, aby se na něj divák netěšil," dodal Šlégr.

Nepovedený turnaj by na Jalonena neshazoval ani bývalý útočník a současný sportovní manažer hokejové Plzně Tomáš Vlasák. „Nemyslím si, že by kritiku měl schytávat trenérský štáb. Všichni sestavovali tým podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. S tímhle složením nemohli dělat o moc víc," psal ve svém komentáři pro Sport.cz.

Měl by finský trenér Kari Jalonen po neúspěšném MS u české reprezentace skončit?
ano
68,4 %
ne
31,6 %
Celkem hlasovalo 38763 čtenářů.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko