Hlavní obsah

Konečná nominace hokejistů na OH se asi posune až do ledna

Praha

Stavitelé hokejových národních týmů zatím definitivně nevědí, do kdy budou muset zveřejnit konečnou nominaci na olympijské hry v Soči. Původně měly jednotlivé federace oznámit kompletní pětadvacítku do konce kalendářního roku, nyní by v tomto termínu měly údajně zveřejnit jen 15 hráčů a zbytek po polovině ledna. Oficiálně rozhodnuto ale ještě není.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Do 30. prosince musí všechny federace nahlásit 15 hráčů pro olympijské hry v Soči," citovala dnes ruská média prezidenta Ruské hokejové federace Vladislava Treťjaka. "Zaznamenal jsem to prohlášení, zjišťovali jsme si to, ale oficiální to ještě není. Ale je dobrý náznak, že o tom mluví," řekl ČTK generální manažer české reprezentace Slavomír Lener.

Právě jeho návrh na změnu v pravidlech nominace projednávali evropští zástupci při nedávném turnaji Karjala v Helsinkách a získal všeobecnou podporu. Prezident Mezinárodní hokejové federace René Fasel přislíbil o tom jednat ze zástupci z NHL. Konečnou nominaci by tak účastníci museli zveřejnit až do 25. ledna.

"Rádi bychom měli co nejdříve jasno," uvedl Lener s tím, že by podle toho mohl s koučem Aloisem Hadamczikem dokončit definitivně plán lednové inspekční cesty do zámoří. "Leden bude u hráčů, kteří budou na hraně, rozhodující," doplnil Lener. Na první ze dvou cest na zápasy NHL se vydá Hadamczik už 23. listopadu.

Reklama

Související témata: