Hlavní obsah

Model u reprezentace? Bohužel návrat k horšímu! Už to ale není můj problém, krčí rameny Nedvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až ve své poslední čtvrté sezoně ve funkci generálního manažera hokejového nároďáku zažil model, že byl při skládání nominací pro velké turnaje nadřazen hlavnímu kouči. V září ale Petr Nedvěd na vlastní žádost skončil a po nástupu svazového šéfa Hadamczika už zase nese odpovědnost za výběr hráčů trenér reprezentace. Což se Nedvědovi příliš nezamlouvá...

Bohužel se to v reprezentaci vrátilo do systému, kdy má hlavní trenér hlavní slovo, lituje Petr NedvědVideo: Sport.cz

 
Článek

„Když jsem po Martinu Ručinském nastoupil jako generální manažer, vedl jsem s tehdejším prezidentem svazu Tomášem Králem dlouhé debaty, aby nastala změna," neskrývá Nedvěd, že je přívržencem zámořského vzoru, kdy má skládání týmu na bedrech manažer nároďáku.

Vyslyšen byl až loni, a tak měl zodpovědnost za skladbu mužstva pro nakonec nepovedené ZOH v Pekingu a bronzové MS v Tampere. Po sezoně ale Nedvěd skončil a jeho nástupce Havlát s asistentem Židlickým už dávají kouči Jalonenovi jen doporučení ohledně kádru.

„Už to sice není můj problém, ale myslím, že je to bohužel návrat k horšímu. Je to škoda," míní Nedvěd, jenž už Havlátovi předal své zkušenosti. „Hned jsem mu ale řekl, že jestli chce poradit i nějaké fígle, musí mi zaplatit večeři," směje se 51letý bývalý útočník, který se teď věnuje hlavně tříleté dceři Naomi, na kterou poslední roky neměl tolik času.

Výborný brankář Čechmánek podržel český tým. Jsem rád, že mě v hokejovém mohli vidět vnoučciVideo: Sport.cz

„Rodina je priorita číslo jedna. Je na čase jí to vrátit, protože hokej jsem upřednostňoval celý život," uvědomuje si Nedvěd.

Od svého zářijového konce byl na bruslích jen párkrát, naposledy v pátek při oslavách 25. výročí od zlata v Naganu. „Není čas, není energie. Spíš ve volném čase preferuju golf," prozrazuje svou vášeň Nedvěd a smeká před svým někdejším spoluhráčem z reprezentace a Pittsburghu Jágrem, jenž ve stejném věku stále aktivně hraje hokej na nejvyšší úrovni.

Sestřih z Utkání legend ČR - Slovensko. Gól si připsali i Jaromír Jágr s Robertem ReichelemVideo: Sport.cz

„U sebe si to vůbec nedovedu představit. Ráno vstávám z postele po čtyřech. Klobouk dolů před Jardou, je takový výkvět přírody, navíc historicky jeden z nejlepších hráčů na světě," prohlásil Nedvěd.

Reklama