Hlavní obsah

Musel bych být magor, diví se Král. A rýpe do Hadamczika: Udivuje mě, jak mu to někteří žerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože konkrétně nejmenoval, nebylo těžké rozšifrovat, že Alois Hadamczik po zveřejnění hloubkového forenzního auditu ukazoval v souvislosti s pochybným hospodařením bývalého vedení hokejového svazu především na dvě osoby. Na svého předchůdce v čele Českého hokeje Tomáše Krále a pak na generálního sekretáře Martina Urbana, jenž ve funkci skončí k 1. lednu.

Foto: ČTK / Krumphanzl Michal, Profimedia.cz

Někdejší prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Článek

„Pokud mi někdo audit předloží seznámím se s ním, jak je v takových věcech standardní, potom se mohu vyjádřit," uvedl Král pro Sport.cz ve středu odpoledne s tím, že výsledky samotného auditu ještě neviděl.

Na žádost o rozhovor a doplňující dotazy Sport.cz pak vystudovaný právník už nereagoval. Pro ČTK však byl přeci jen o něco sdílnější.

Záznam: TK k auditu hokejového svazuVideo: Sport.cz

„Pokud Alois Hadamczik udělá tiskovku o auditu v den, kdy s jeho závěry seznámí výkonný výbor, je to proti všem pravidlům. Jaký k tomu má důvod, to nevím, ale jestli má audit tisíc stran a píšou tam, že jsme ukradli miliardu, tak se s tím člověk musí nejdříve seznámit a v klidu si to projít," nechal se slyšet Král.

Že by od roku 2008 až do letošního jara, kdy na post šéfa hokejového svazu rezignoval, nepracoval spolu s dalšími lidmi z vedení jako řádný hospodář, odmítá.

„Pravda je taková, že za naše období jsme na svaz přinesli dvě miliardy a novému prezidentovi jsem na svazovém účtu zanechal 306 milionů. Za rok a půl mají doma mistrovství světa a teď tam už půl roku počítají hokejky...," rýpl si do Hadamczika Král, podle něhož ČSLH každý rok prováděl audit a využíval i služeb daňových poradců. „Za všechny ty roky nebyl jediný problém," stojí si za svým.

Hadamczik nicméně po zveřejnění auditu trvá na tom, že předchozí vedení svazu si hospodárně rozhodně nepočínalo. „Pokud nemluvím pravdu, ať na mě dá (Tomáš Král) žalobu. Já mu dokážu, že pravdu mám, protože mám za sebou tak silné argumenty, že mu to prokážu. Můžu to podložit doklady," bil se v prsa někdejší kouč české reprezentace.

A připojil, že za minulého vedení docházelo i ke zneužívání svazových kreditek na nákupy luxusních značek v Pařížské ulici. Byť konkrétní jména z jeho úst ani v tomto případě nezazněla...

„Já si myslím, že je to celé akce hodná Hadamczika. A udivuje mě, jak mu to někteří žerou. Typické pro jeho vyjadřování ale je, že on vždy řekne A, ale už zapomene říct B. Takže když se řekne, že jsem použil kreditku na nákupy v Pařížský, tak to bylo jen na nákupy, které se týkaly svazu. Musel bych být přece magor, abych to platil ze svého," dodal Král.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.