Hlavní obsah

Přihrávka o tyčku? Kubovi jsme se trochu smáli, že netrefil prázdnou branku, culí se Kodýtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva góly v přípravě proti Slovensku mohly Petru Kodýtkovi dost pomoci, aby se udržel v boji o domácí mistrovství světa v hokeji. Přitom druhou trefu mu dost kuriózním způsobem v přesilovce nachystal Jakub Rychlovský. Netrefil totiž úplně odkrytou branku, zamířil jen do tyčky a z dorážky se prosadil až 25letý útočník. „Bylo pár posměšků, ale v dobrém. Zasmáli jsme se tomu,“ culil se Kodýtek po vítězství 4:1.

Čekání, jestli budu dál v nominaci, zvládám v pohodě, ujišťuje Petr Kodýtek. Mám čisté svědomí, že jsem do toho dal všechnoVideo: Sport.cz

 
Článek

Bratislava (od našeho zpravodaje) – Zatímco Rychlovský jen nevěřícně kroutil hlavou, jakou šanci spálil, Kodýtek se radoval z druhé trefy. „Ono je jedno, kdo se prosadí. Ze situace stejně padl gól, takže Kuba se tím nemusí vůbec trápit. Navíc mně se něco podobného stalo nedávno ve Finsku, tak jsem si na to vzpomněl,“ usmál se plzeňský odchovanec.

Za osm utkání za národní tým v této sezoně zapsal už čtyři trefy. Z druhého utkání proti Slovákům přitom na začátku neměl vůbec dobrý pocit. „Jak jsem v pátek nehrál, tak jsem se první třetinu cítil strašně. Přišlo mi, že tady bylo docela velké teplo a led taky nebyl úplně ideální, ale pro každého to bylo stejné. Ale postupně jsme se do toho celá lajna dostali,“ líčil Kodýtek.

Sestřih sobotního zápasu Slovensko–ČeskoVideo: Český hokej

Češi svůj výkon stále stupňovali a domácí výběr pak výrazně přehrávali. „Dodali jsme si sebevědomí. Ve třetí třetině už jsme si věřili daleko víc a k ničemu jsme je nepustili,“ pochvaloval si útočník finského Ilvesu.

Na kontě už má celkem 36 reprezentačních duelů, ale start na velké akci mu zatím chybí. Před dvěma roky absolvoval celou přípravu národního týmu, jenže na šampionát do Tampere se nakonec nevešel. To by rád změnil v Praze. „Možná mi góly trochu pomůžou, ale moje zkušenost je taková, že vždycky musím tým stavit nade mě. Tak by to měl mít každý,“ mínil.

Zatím však ani netuší, jestli v kádru Radima Rulíka zůstane i pro České hokejové hry v Brně. „Nevím. Nic nečekám, prostě co mi trenéři řeknou, to bude. Ať už to dopadne jakkoliv, jsem rád, že jsem tady vůbec mohl být. To je pro mě důležité,“ pokračoval Kodýtek.

Kdo opustí hokejovou reprezentaci před dalším srazem? Po vyhraných zápasech se vyřazuje těžko, přiznává Radim Rulík Video: Sport.cz

„Ale upřímně, já osobně jsem tak nějak v pohodě. Mám čisté svědomí, že jsem do toho dal všechno. Myslím si, že jsem nic nevypustil. Samozřejmě nějaké chyby tam byly, ty jsou vždycky, ale nějak extra nervózní nebudu,“ usmál se drobný útočník.

Ve chvíli, kdy se v neděli dozví od kouče Rulíka verdikt, bude dost možná sledovat sedmý zápas finále extraligy, který je velkým tématem pochopitelně i v reprezentační kabině. „Všichni kluci to tak nějak sledujou. Já se určitě budu koukat. Myslím, že to bude pěkný hokej,“ podotkl a prozradil, komu v dramatickém souboji bude fandit. „Přeju to Třinci,“ doplnil Kodýtek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.