Hlavní obsah

Prorok je v reprezentaci nejstarší, bere to jako výzvu

PRAHA

Za národní mužstvo hrál útočník Ivo Prorok naposledy na podzim 1999 v Helsinkách ještě pod trenérem Hlinkou a ve 36 letech považoval reprezentační kariéru za uzavřenou. "Nepočítal jsem s návratem, ale jsem rád, že jsem tady," říká nejstarší hokejista v přípravě na letošní MS v Lotyšsku. "Pořád je to velká výzva."

Článek

Zájem reprezentačního trenéra ho dost překvapil. "Čekal bych, že šanci dostanou spíš mladší, vždyť já začínal ještě za federace na Sauna cupu v roce 1992 proti Americe a tehdy hrála úplně jiná generace, třeba Jirka Kučera nebo Ota Janecký."

Letošní sezónu končil Prorok ve Slavii, kam přišel na závěr sezóny jako host z Litvínova a právě výkony v play-off mu přiblížily nominaci. "Snažil jsem se hrát s maximálním nasazením a docela se dařilo. Mezistátní hokej je sice trošku jiný, ale budu se snažit hrát stejně dravě jako v bojích o titul," líčí a na turnaj ve Stockholmu má hezkou vzpomínku: "Kdysi jsem tam v českém nároďáku začínal, to jsem ale byl víc rozklepaný. Teď už nervozita není, spíš takové příjemné očekávání."

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán zítra 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články