Hlavní obsah

Růžička přišel o hlas, ale na reprezentanty neřval: Kemp byl výživný, mám z něj dobrý pocit

Praha

Během čtyř dnů stihli reprezentanti v Edenu šest tréninků a strávili skoro devět hodin na ledě. „Kluci měli perfektní přístup, předvedli velkou chuť do hokeje,“ pochvaluje si trenér Vladimír Růžička práci s 28 mladými a většinou mezinárodně nezkušenými hráči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička během srazu hokejové reprezentace v rámci přípravného kempu v Praze.

Článek

Co jste reprezentantům řekl na rozloučenou?

Kluci slyšeli, že jsme byli maximálně spokojeni s tím, jak pracovali. Teda doufám, že to slyšeli, protože jsem během těch čtyř dnů přišel trošku o hlas. Nebylo to ale tím, že bych na ně nějak hodně řval. Každý dělal při tréninku maximum, na mně se spíš projevil ten obří rozdíl teplot venku a na zimáku.

Přál jste si, aby hráči dostali pod kůži systém, kterým chce reprezentace pod vaším vedením hrát. Podařilo se to?

Věřím, že všem nám pomohlo, že jsme se takhle sešli. Kondici jsme vůbec nemuseli řešit, kluci přišli našlápnutí, takže jsme si řekli své k forčekinku i bránění. Bylo to docela výživné, ve velkém tempu, mám z toho dobrý pocit. Měli jsme tady dost nových tváří, chtěl jsem ty hráče lépe poznat, také v tomto směru kemp splnil účel. Je moc dobře i to, že se nikdo nezranil.

Máte představu, koho vezmete na další tréninkový kemp, koncem srpna do Rokycan?

Asi většinu hráčů pozvu znovu, ale nějaký zásah bude. V Edenu bylo pět kompletních pětek, do Rokycan pojede jen 22 hráčů do pole. Navíc uvažuju, že bych tam pozval i největší talenty dvacítky, Vránu s Pastrňákem.

Program bude stejný?

Jasně, taktika, práce ve středním a obranném pásmu a hlavně opakování našich představ o systému. Zase budu chtít, aby to po ledě lítalo. Vzhledem k vyšší rozehranosti snad budou hráči i trochu víc sžití s novými pravidly, ať už jde o zavedení hybridního zakázaného uvolnění či prodloužení útočného pásma.

Reklama

  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články