Hlavní obsah

Skleslí Kanaďané: Nešťastný odraz nás poslal domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti letech budou hokejisté Kanady chybět v bojích o medaile ze světového šampionátu dvacetiletých. Po úterní porážce 2:3 s českou reprezentací hledali hráči i trenér Alan Letang slova těžko. „Hokej je hra centimetrů a štěstí. Letos nám nebylo přáno,“ komentoval kouč porážku s odkazem na rozhodující trefu Jakuba Štancla, která přišla 11 sekund před koncem třetí třetiny.

Foto: Adam Ihse, ČTK/AP

Zklamaní hokejisté Kanady.

Článek

Kanada patřila jako tradičně mezi největší favority turnaje. Navíc měla v merku útok na třetí zlatou medaili v řadě. Cestu za tímto cílem jim ale ukončili Češi překvapivě už ve čtvrtfinále. Favorit především v první třetině zaspal, ze skóre 0:2 se ale dokázal vrátit. Rozhodující akce přišla v posledních vteřinách třetí třetiny, kdy tečovaná střela Štancla propadla za brankáře Rousseaua. Na tento gól už Kanada odpověď nenašla.

„Po první třetině jsme se dostali do tempa a odehráli pravděpodobně nejlepší dvě třetiny na turnaji. O to víc je porážka frustrující. Soupeři ale musím dát kredit, bojoval opravdu tvrdě,“ hodnotil kouč Letang porážku Kanady ve čtvrtfinále.

Na úvodních dvacet minut museli Kanaďané žehrat, protože od druhé části si místy s českým týmem dělali, co se jim zlíbilo, a česká defenziva byla pod tlakem. „Těžko hledat slova. Odehráli jsme dobrých čtyřicet minut, ale utekla nám první třetina. Měli jsme na to, celý turnaj vyhrát, ale nebylo nám přáno,“ mrzelo v rozhovoru pro TSN útočníka Conora Geekieho.

„Je to strašný pocit. Promarnili jsme velkou příležitost a nějakou dobu to bude hořká pilulka,“ prozradil kapitán kanadské reprezentace Fraser Minten. „Měli jsme velká očekávání, ale neuhráli jsme výsledek, ve který jsme doufali. Nešťastný odraz nás poslal domů,“ doplnil útočník Owen Beck.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko