Hlavní obsah

Syn trenéra na MS osmnáctek skončil. K týmu se připojil Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyly to pěkné obrázky. Americký útočník Ryan Leonard na mantinel čistě narazil českého forvarda Dominika Petra, který si při nekontrolovaném pádu přisedl pravou nohu. V doprovodu lékařů se několikrát snažil vstát, ale nešlo to. Syn trenéra české osmnáctky Jakuba Petra tak na mistrovství světa v Německu dohrál.

Foto: www.iihf.com/

Dominik Petr (vlevo) po souboji s Američanem Ryanem Leonardem na turnaji dohrál.

Článek

Landshut (od našeho zpravodaje) - Předčasný turnajový konec 16letého útočníka působícího ve finském Lukko Rauma v pondělí potvrdil asistent trenéra Darek Stránský. Hlavní kouč Jakub Petr komentoval situaci bezprostředně po nedělním utkání. „Už šestý týden, celou přípravu, mám 23 synů. Takže jsem se cítil jako každý trenér, když přijde o hráče. Není to příjemné. Ztratil jsem jednoho ze svých synů," mrzelo jej po synově zranění.

Národní tým na ztrátu centra druhé formace a člena elitní přesilovkové lajny zareagoval bleskově. Na soupisce si trenéři nechávali dvě volná místa právě kvůli podobným případům. Povolali tak jednoho ze dvou náhradních útočníků, Vojtěcha Poláka z Mladé Boleslavi. „Byla to rychlá akce. Když jsme se po zápase dozvěděli, že Dominikovo zranění znamená konec na turnaji, hned jsme Vojtovi zavolali. Dorazil ještě v noci," prozradil asistent Stránský.

Už v pondělí dopoledne si tak rodák z Nymburka ozkoušel led ve Fanatec Areně. „Čtyři dny jsem netrénoval, což jsem docela pocítil. Ale brzy jsem se dostal zpátky do tempa," popsal první pocity Polák, který se o dodatečné nominaci dozvěděl zrovna, když dělal úkoly do školy.

Do Landshutu, který se nachází jen 130 kilometrů od českých hranic, ho dovezli rodiče o půl jedné v noci. „Měl jsem sbaleno rychle. Vyráželi jsme okolo deváté. Mamka i taťka jsou za mě rádi. A já jsem taky šťastný. Je pro mě čest reprezentovat Českou republiku," usmíval se 17letý útočník.

Polák celý ročník s průměrem jednoho bodu na zápas táhl mladoboleslavskou juniorku a první čtyři starty si připsal i za áčko. „Snažím se podávat co nejlepší výkony a vážím si každé příležitosti. Doufal jsem, že se na mistrovství ještě podívám," pokračoval.

Do světového šampionátu se vrhne po hlavě. Hned na úvod ho totiž čeká konfrontace s Kanadou. Ta se s českým týmem utká o druhé místo v tabulce. Podle asistenta trenéra Stránského ale více než výsledek bude důležitější předvedená hra. „Tolik neřešíme, kolikátí skončíme. Hlavní je, aby tým nabral sebevědomí směrem ke čtvrtfinále." Do toho postupují všechny týmy čtyřčlenné skupiny.

Úterní zápasy rozhodnou, jestli Češi narazí na Lotyšsko, Finsko nebo Švédsko. Až ve čtvrtfinále by měl naskočit křídelník elitní formace Dominik Rymon, který kvůli zdravotním komplikacím vynechal duel se Spojenými státy. „Proti Kanadě ho asi ještě pošetříme. Hlavně chceme, aby byl připravený na vyřazovací boje," připustil Stránský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články