Hlavní obsah

Takový gól jsem ještě nedal! Drzý Kubík si zahrál na Plekance, ten se musel smát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před svým premiérovým startem za národní tým se Adam Kubík obával, jestli bude ve své lajně stačit výborným bruslařům Flekovi s Kodýtkem. Naprosto zbytečně. 25letý útočník Českých Budějovic byl při výhře 5:2 nad Švédy vidět a svůj výborný výkon ve Växjö navíc korunoval nádherným pátým gólem českého týmu.

Sestřih utkání turnaje Karjala Švédsko-ČeskoVideo: Český hokej

 
Článek

Växjö (od našeho zpravodaje) - Po Kodýtkově vyhraném souboji se chopil v útočné třetině puku, místo očekávané přihrávky však drzým bekhendovým zakončením zavěsil přesně pod horní tyčku Söderströmovy branky.

„Takový gól jsem ještě nedal. Věděl jsem, že gólman si většinou hlídá tu nahrávku, takže jsem to zkusil bekhendem nahoru, což asi nečekal. Viděl jsem to u Plekyho, na tréninku v Kladně to dělal hodně často. Tak jsem mu hned říkal, že jsem to zkusil jako on, a on se smál,“ zmiňoval Kubík svého někdejší spoluhráče a dnes asistenta trenéra u reprezentace Tomáše Plekanec.

Spolupráci s Kodýtkem a Flekem si pochvaloval. „Dal jsem si záležet, abych tyhle rychlonožky stíhal. Mám v tomhle směru co dohánět, ale myslím, že to nahrazuju zase jinými věcmi. Víme, co od sebe můžeme očekávat a jak chceme hrát. Dobře jsme se doplňovali, sbírali jsme hodně puků,“ mínil Kubík.

Národnímu týmu moc pomohly dva rychlé góly, které mužstvo uklidnily. Celá první třetina a čtyři branky v ní vstřelené měla k dokonalosti blízko, pokud jí teda nebyla…

„Výborně jsme ale hráli celý zápas, Švédům jsme toho moc nedovolili. Samozřejmě nějaké šance měli, ale my jsme chtěli hrát dobře zezadu a napadat, což se nám povedlo,“ kvitoval Kubík.

Foto: Mikael Fritzon, ČTK/AP

Kapitán Michael Špaček v zápase se Švédy.

Rulíkův ofenzivní styl plný napadání, dobrého pohybu a kompaktnosti mu sedí. Připomíná mu ten, na který je zvyklý z klubu. „V Budějovicích máme podobný systém. Tam po nás chtějí to stejné, abychom hodně napadali a nezastavovali se, což mě bylo hodně vytýkáno. Takže se snažím furt hýbat nohama, abych byl co nejvíc platný a nebezpečný,“ uvedl Kubík.

„Proti Švédům jsme si ověřili, že nastavenému systému můžeme věřit. Když budeme plnit, co máme, může to fungovat i proti jiným týmům. Navíc jsme si zvedli sebevědomí,“ připouští.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko