Hlavní obsah

V přípravě na MS končí mladý bek Svozil. Jalonen teď chce povolat některé finalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezonu strávil v kanadské juniorce, na dva zápasy nakoukl i do NHL a teď bral reprezentační kemp jako další krok ve své kariéře. Obránce Stanislav Svozil v něm ale vydržel necelý týden, protože po zápasech s Rakouskem ho kouč Kari Jalonen z další přípravy na mistrovství světa vyřadil. Jiné změny zatím trenér neoznámil, pouze je jisté, že se v pondělí k celku připojí útočník Dominik Kubalík. Nicméně Jalonen zvažuje povolání několika extraligových finalistů, o konkrétních jménech ale nechtěl hovořit.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Český hokejový reprezentant Stanislav Svozil.

Článek

Svozil byl se svou „zkušební" roli smířen, nicméně chtěl se o překvapivou nominaci na světový šampionát srdnatě rvát. „Budu se snažit nechat na ledě všechno. Za poslední rok jsem se herně posunul úplně ve všem, v útočení i bránění," říkal v pondělí na začátku kempu.

Ovšem Jalonen ho do čtvrtečního zápasu proti Rakousku nenasadil, nechal ho po boku zkušeného Kempného hrát až v sobotu. "Je to velmi talentovaný hokejista, který má vše před sebou. Věřím, že tento přípravný kemp a zápas proti Rakousku ho zase posunuly o kousek dál v jeho kariéře. Děkujeme mu za jeho odvedenou práci v uplynulém týdnu," řekl Jalonen.

Další hráče (celkem 30) zatím Jalonen drží v kádru. Je to i proto, že zatím netuší, jak to bude s extraligovými finalisty. Přiznal, že je mezi nimi pár hráčů, které „by chtěl prověřit", ale konkrétní jména odmítl vyřknout. Můžeme spekulovat o třineckém obránci Jeřábkovi, útočníku Voženílkovi. Stejně tak není nic nového ani v případě Lukáše Jaška, který ve čtvrtek dohrál finále finské ligy.

Česká dvacítka ukázala světu překvapivě vysoký počet skvělých ofenzivních beků. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„V neděli si budu volat s jeho trenérem," pravil Jalonen. „Chceme hráče nechat chvíli vydechnout. Nicméně začátkem příštího týdne by mělo být jasno o tom, kdo z Evropy se k nám případně připojí."

Neděle ale bude pro reprezentaci klíčová i z jiného důvodu. Boston Bruins s početnou českou kolonií hraje rozhodující sedmý zápas 1. kola play off... A případné vyřazení favorita by mohlo výrazně ovlivnit složení týmu pro světový šampionát.

Dobrou zprávou je, že Roman Červenka, který má po čtvrtečním duelu v Rakousku pochroumaný nos a zuby, už v sobotu trénoval. Jen bude muset týden až dva nosit na led masku s celoobličejovým krytem. To obránce Jiříček zatím potřebuje pauzu, stejně jako útočník Horák.

Tým se v Brně sejde znovu v pondělí, kde ho od čtvrtka čeká turnaj Euro Hockey Tour.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán zítra 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články