Hlavní obsah

V rakouské nominaci na zápasy s českými hokejisty je šest nováčků

Šest nováčků je v nominaci rakouských hokejistů na zápasy Euro Hockey Challenge proti české reprezentaci. Debutovat mohou v týmu kouče Rogera Badera brankář Leon Sommer z mužstva Linec Steel Wings z Alpské ligy a útočníci Finn Van Ee s Nikolausem Krausem z Klagenfurtu, Niklas Bretschneider z elitního týmu Lince, Armin Preiser z Vídně a Nico Feldner z britského Sheffieldu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Šimon Stránský střílí gól během utkání s Rakouskem v Jindřichově Hradci. Ilustrační foto.

Článek

Jen jeden zápas dosud odehrál forvard Leon Wallner ze Södertälje z druhé švédské ligy. Méně než deset startů v rakouské reprezentaci mají také další útočníci Lukas Bär z Innsbrucku, Daniel Obersteiner z Klagenfurtu a Kevin Macierzynski s Philippem Pöschmannem z Dornbirnu.

Podobně jsou na tom brankář Florian Vorauer z Klagenfurt a obránci Michael Kernberger ze Štýrského Hradce, Luis Lindner z American International College z NCAA, Kele Steffler z Klagenfurtu a Philipp Wimmer ze Salcburku, který není v kádru pro finále mezinárodní rakouské ligy ICEHL proti Székesfehérváru. Nastupoval převážně v Alpské lize za juniorský výběr.

Zkušenosti z elitní kategorii mistrovství světa mají jen brankář David Madlener z Dornbirnu, obránce Clemens Unterweger z Klagenfurtu a útočníci Lukas Haudum s Manuelem Ganahlem z Klagenfurtu, který sehrál v reprezentaci už 107 zápasů. Ve skupině A divize I si zahrál také bek Erik Kirchschläger ze Štýrského Hradce.

Rakušané se posunuli do elitní kategorie mistrovství světa po sestupu v roce 2019 pro letošní šampionát ve Finsku po vyloučení Ruska a Běloruska kvůli agresi na Ukrajině. S českou reprezentací se utkají ve středu 6. dubna od 17:30 ve Znojmě a dva dny později ve stejný čas v Linci.

Nominace Rakouska na zápasy Euro Hockey Challenge:
Brankáři: David Madlener (Dornbirn/ICEHL), Florian Vorauer (Klagenfurt/ICEHL), Leon Sommer (Linec Steel Wings/AlpsHL),
obránci: Michael Kernberger, Erik Kirchschläger (oba Štýrský Hradec/ICEHL), Kele Steffler, Clemens Unterweger (oba Klagenfurt/ICEHL), Daniel Jakubitzka (Innsbruck/ICEHL), Gerd Kragl (Linec Black Wings/ICEHL), Luis Lindner (American International College/NCAA), Ramón Schnetzer (EHC Lausitzer Füchse Weisswasser/Něm.), Philipp Wimmer (Salcburk/ICEHL),
útočníci: Manuel Ganahl, Lukas Haudum, Nikolaus Kraus, Daniel Obersteiner, Finn Van Ee (všichni Klagenfurt/ICEHL), Sam Antonitsch, Kevin Macierzynski, Philipp Pöschmann (všichni Dornbirn/ICEHL), Lukas Bär (Innsbruck/ICEHL), Niklas Bretschneider (Linec/ICEHL), Nico Feldner (Sheffield Steelers/EIHL), Armin Preiser (Vídeň Capitals/ICEHL), Leon Wallner (Södertälje/Švéd.).

Reklama