Hlavní obsah

Vampola stihl mezi tréninky s Jágrem zvolit Miss Gazprom

O týden později než jeho týmoví parťáci Roman Červenka a Martin Škoula se v holešovické hale pražské Sparty k reprezentaci připojil také útočník Omsku Petr Vampola. Úřadující mistr světa z Německa by se měl v českém dresu představit hned v pátek a v sobotu při pokračování Euro Hockey Challenge v Bělorusku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Petr Vampola na srazu české hokejové reprezentace

Článek

Jak jste trávil čas od vyřazení klubu z KHL?

Přiletěl jsem do Prahy až v neděli, potřeboval jsem si ještě v Omsku zařídit nějaké věci v bance a daně. Jsem rád, že mi pan Hadamczik dal volno.

Na led jste v Rusku ještě chodil?

Každý den jsem s Jardou Jágrem trénoval, chodili jsme do posilovny, na kolo a večer na led. Pomáhali nám i tam mladí gólmani.

Do českých médií pronikly zprávy, že jste i s Jaromírem Jágrem také volil nejhezčí zaměstnankyni plynařského gigantu Miss Gazprom…

Vedení nás po sezóně požádalo, jestli bychom nešli do poroty. Je to sponzor KHL a dávají do Omsku velké peníze. Byl to pro nás takový oddech po tréninku.

Pomohla vám i tahle akce setřást zklamání z vyřazení?

Díky tomu, že člověk má před sebou tu vizi nároďáku, zapomínalo se lépe, sezóna přece ještě nekončí. Jasně, vyřazení bylo nepříjemné, v sedmém zápase už ale rozhodovalo i štěstí.

Hodně se popsalo o svérázných metodách kouče Summanena. Uvítal byste, kdybyste ho v nové sezóně už na lavičce nepotkal?

To je věc vedení klubu, já k tomu nemám moc co říct. Po sezóně budu řešit, co dál. Smlouva mi končí a Rusko je pro mě prioritou.

Vloni jste s reprezentací došel až na vrchol, nyní už opět máte v hlavě myšlenky na mistrovství světa?

Vloni jsem to dlouho neřešil, vlastně až když chodily ty omluvenky, jsem začal cítit, že by tam šance mohla být. Teď do šampionátu zbývá ještě dlouhá doba, budu se soustředit na to, abych co nejlépe odehrál přípravné zápasy.

Ale titul mistra světa by mohl hrát ve váš prospěch…

Na to se nikdo nedívá, důležitá bude současná forma. Ke konci sezóny jsem se cítil výborně, tak uvidíme, jak mi to vydrží.

Reklama

Související témata: