Hlavní obsah

Za tuhle partu dám ruku do ohně, libuje si Kempný. Mrzí ho zranění parťáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemastný výkon na závěr Českých hokejových her, národní tým bez několika opor podlehl Švýcarsku 2:3 a skončil třetí. Přitom už po půlminutě otevřel skóre obránce Michal Kempný. „Trochu nám chyběla energie, nejezdily nám moc nohy. A Švýcaři hráli výborně,“ mínil zkušený obránce, který měl hrát v obranné dvojici s 19letým Davidem Jiříčkem. „Chtěli jsme si to spolu užít, ale odehráli jsme jen pár střídání,“ litoval bek Sparty. Jiříčka totiž limitoval zraněný kotník ze sobotního duelu.

Byla na českém týmu znát nervozita kvůli blížící se nominaci? Malinko nám chyběla energie, říká Michal KempnýVideo: Sport.cz

 
Článek

Kouč Kari Jalonen byl z této nepříjemnosti dost rozladěný. „Není to dobré. Ještě jsem ale nemluvil s doktorem, tak teprve uvidíme," uvedl finský trenér. Výsledek zápasu a fakt, že Češi nevyužili příležitost ovládnout domácí turnaj, ho nemrzel. „Nejsem zklamaný. Hlavním výsledkem je, že teď potřebujeme udělat s trenérským štábem závěrečnou nominaci," prohlásil.

Ačkoliv ještě hráči nevěděli, kdo do Rigy odletí, Kempný má z týmu dobrý pocit. „Parta je opravdu výborná. Máme skvělé charaktery. Čas s kluky si fakt užívám. Snad i díky tomu budeme úspěšní," doufá 32letý obránce. „Dobrá parta dělá velké procento úspěchu. Tým musí táhnout za jeden provaz a podporovat jeden druhého. Za tyhle kluky strčím ruku do ohně," pochvaloval si.

A souhlasí také autor druhé branky Jiří Smejkal. „Po těch čtyřech týdnech příprav jsme jako malá rodina. Spousta kluků je tu od začátku přípravy, trávili jsme spolu všechen čas a domů jezdili jen na víkendy. V těžkých chvílích na šampionátu nás to může stmelit a pomoct," věří český útočník, jenž nedávno podepsal smlouvu v Ottawě.

Oba hráči nechyběli na loňském šampionátu a nominace je nejspíš nemine ani nyní. „Ale jít do místnosti, kde se oznámí nominace, je pro každého hráče nepříjemné. Udělal jsem maximum, teď už je to na trenérech. Budu jejich rozhodnutí respektovat," říkal Smejkal

Věří, že na mistrovství v Rize a Tampere může národní tým opět uspět. „Máme spoustu šikovných kluků. Špička je vyrovnaná a šance, že můžeme zase udělat úspěch, je velká. Uděláme pro to všechno," slíbil 26letý Smejkal.

České hokejové hry si pochvaloval. „Odehráli jsme dobrý turnaj. Byl to pro nás dlouhý týden, plný tréninků a nakonec tři zápasy ve čtyřech dnech. Všichni jsme do toho dali všechno, minimálně na remízu to bylo," mínil.

Nervozita podle něj hráče bojující o nominaci nesvazovala. „Řekli jsme si, že pro některé z nás to může být poslední zápas sezony, tak ať do toho dáme všechno, a uvidí se, kdo nakonec pojede na mistrovství," uzavřel Smejkal.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán zítra 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán