Hlavní obsah

Obrovská šance. Chci tu zakotvit, říká Růžička k novému angažmá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to prý rychlá akce. Po jediném telefonátu ze Slovenska Vladimír Růžička věděl, že chce vzít angažmá v bratislavském Slovanu. „Ani vteřinu jsem nepřemýšlel, že bych ji nepřijal,“ přiznal 60letý trenér ve čtvrtek odpoledne na tiskové konferenci.

Foto: Ivan Vilček, Sport.cz

Vladimír Růžička je novým trenér Slovanu Bratislava

Článek

Bratislava (Od našeho zpravodaje) - Měl za sebou půlhodinovou debatu se svými novými asistenty, viděl i pár sestřihů z posledních zápasů. Pak Vladimír Růžička předstoupil před novináře a vyprávěl, proč se rozhodl pro práci ve Slovanu i jaké plány s kádrem má.

Jak jste vzal nabídku?

Nesmírně si ji vážím, protože jdu do klubu, který má obrovské ambice. A udělám všechno pro to, abych splnil očekávání. Pro mě je to obrovská šance. Slovan je klub, který měl jméno a bude mít. Je to sice mé první angažmá v zahraničí, ale i když už je Slovensko jiný stát, pro mě je to pořád propojené. Když Slováci hrají fotbal či hokej, tak jim fandím. Mám tu i hodně kamarádů.

Dřív jste říkal, že je Slovensko daleko a moc se vám sem kvůli rodině nechce.

Tak ty námluvy byly vždy tak napůl, já ani s nikým nejednal. Tady to bylo jednoznačné a já věděl, že chci. Ani vteřinu jsem neváhal.

Jak se vám opouštěla rodina?

Dneska ráno se mi strašně špatně odjíždělo. Už jsem to měl v mládí, že když někde zakotvím, tak bych tam chtěl zůstat. Ne přeskakovat z klubu do klubu. I když se mi to v poslední době nedaří. Přál bych si tady zakotvit.

Jakou hrou se chcete prezentovat?

Takovou, aby bavila lidi. Budeme chtít hrát nejlepší hokej, snažit se forčekovat, ale musíme být připraveni po ztrátě kotouče. Viděl jsem nějaké záběry, že je mužstvo hodně nažhavené dopředu, ale soupeř jim ujížděl do protiútoků.

Foto: Ivan Vilček, Sport.cz

20230928_160615

Budete sahat do kádru?

První utkání už je zítra, tam to bude vypadat jako doteď. S vedením jsem si probral hráče, ale v pátek jdu na první trénink a chci je poznat. Já ani nevím, co to za hráče je. Musím je ovšem poznat rychle, protože jde o výsledky a fanoušek moc dlouho čekat nebude. Ale ať si nikdo nemyslí, že sem přijdu a všechno změním. Budu spolupracovat s lidmi, kteří tady jsou a uděláme všechno, aby se to nastartovalo. Zítřejší utkání bude těžké, protože hráče neznám, ale nějak si s tím poradíme.

Přivedete do Slovanu nějakého českého hráče?

Zatím žádného nevybírám. Přišel jsem s tím, že jsou tady hráči, kteří byli vybraní. Co bude později, se uvidí. Zase ale tolik volných hráčů na trhu není.

Na Slovensku jste coby hráč prožil dva roky v Dukle Trenčín. Jak na to vzpomínáte?

Fantasticky. Ty dva roky, co jsem tam hrál, byly asi moje dva nejlepší ligové roky v kariéře. Hrozně rád na to vzpomínám. Měl jsem jít na vojnu do Jihlavy, ale Trenčín zařídil, že jsem šel sem. Zápasy se Slovanem a Košicemi byly vždy vyhecované, Na to musíme připravit hráče, že všechny kluby, kteří jdou proti Slovanu, nemají co ztratit a chtějí ho porazit.

Reklama

  1 : 4 Česko - Finsko 1 : 4 dohráno
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
  2 : 3 Česko - Slovensko 2 : 3 dohráno
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.