Hlavní obsah

Sedlák po vyrovnání věřil v další obrat, ale puky tečované do vlastní sítě zničily sen Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední krok za vysněným pohárem sice neudělali, přesto je báječné tažení letošním Spengler Cupem pro pardubické hokejisty pozitivní, a hlavně cennou zkušeností.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Zklamaní hokejisté Pardubic po prohraném finále prestižního Spengler Cupu.

Článek
Fotogalerie

„Finále pro nás nedopadlo, ale takhle to někdy v hokeji je. Za stavu 2:2 se povedlo dostat zápas do podoby, že kdo dá gól, tak vyhraje. Udělali jsme bohužel v rychlém sledu chybky, což pomohlo Davosu rychle vybudovat zase náskok, který jsme už nedotáhli,“ hodnotil trenér Václav Varaďa, jehož mrzel neuznaný první gól Pardubic po coach challenge kanadského kouče domácích.

Vzápětí totiž Davos otevřel skóre. Pardubice ale nic nezabalily ani po druhé obdržené brance. Skóre dotáhly za 13 sekund. „Prvotní pocit po dohrání finále bylo zklamání. Když jsme totiž vyrovnali na 2:2, tak jsem uvěřil, že to celé zase převrátíme, jako se to povedlo v minulých zápasech, ale dopustili jsme se pár hloupostí a měli i špetku smůly, což nás stálo výsledek,“ doplňoval kapitán Lukáš Sedlák a litoval, že puk se za Kloučka odrážel po nešťastných tečích bránících spoluhráčů.

Pasáž na přelomu druhé a třetí třetiny se nakonec ukázala jako rozhodující, protože 68 vteřin před koncem prostředního dějství Košťálek nešťastně přesměroval Dahlbeckovo nahození a hned po 31 sekundách závěrečné části se podruhé během finálového duelu prosadil Rasmussen, a to díky dalšímu smolnému zásahu hráčů Dynama, tentokrát Čerešňáka.

Konečné druhé místo na prestižním klání ale může brát Dynamo jako dobrý počin. „Odehráli jsme výborný turnaj, kde se nám povedlo zanechat velmi dobrý dojem i silnou stopu,“ tvrdil trenér. „Několikrát jsme se přesvědčili, že i když jsme dva góly pozadu, tak se nemusíme vzdávat,“ připomněl Sedlák klíčové obraty proti Ambri-Piotta i semifinálovou otočku proti Kanadě.

„Že by tady někdo během tří minut v úplném závěru úplně otočil boj o finále právě s kanadským výběrem, to byl možná zápis do dějin celého turnaje, který má odehráno už 95 ročníků,“ přemítal i pardubický kouč.

„Každé utkání šli kluci nadoraz, což jsme chtěli. O vánočních svátcích není jednoduché k tomu takto přistoupit, ale tým působil hodně semknutě, zvládal i krizové situace. Určitě máme co přenést do extraligy, tam by se nám účast na turnaji měla ještě zúročit,“ mínil Varaďa.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.