Hlavní obsah

Američané těžce vstřebávají fiasko s Čechy: Hrůza! Je strašné, jak to skončilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí hokejisté těžce vstřebávají šokující porážku s českými hokejisty (2:4) v semifinále MS do 20 let. Obhájci zlata byli až do čtvrtečního duelu na šampionátu zcela suverénní a byli pasováni na jednoho z hlavních favoritů na titul. Jenže teď v kanadském Edmontonu balí kufry, zatímco tým trenéra Radima Rulíka se připravuje na boje o medaile.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Radost českých hokejistů po vítězství nad USA ve čtvrtfinále MS do 20 let.

Článek

Národní tým porazil na této úrovni Američany po dlouhých jedenácti letech a v semifinále na MS dvacítek se objeví poprvé po čtyřech letech.

„Je to strašné," soukal ze sebe po nečekaném krachu útočník Logan Cooley, jenž je coby trojka letošního draftu jedním z největších talentů ve svém ročníku na světě.

„Jenže je jasné, že pro náš ročník 2002 to byla v této kategorii poslední šance. Je hrozné, jak to skončilo," pokračoval rodák z Pittsburghu.

„Jsem ale šťastný z kluků, jak bojovali, na nedostatek snahy si rozhodně nemůžu stěžovat. Češi to dobře ucpali. Měli jsme jim to trochu víc rozebrat. Jenže to se moc nedělo," povzdechl si.

Další hvězda amerického výběru Thomas Bordeleau vidí příčinu nečekané porážky v tom, že favorizovanému týmu většinu zápasu trochu chyběla šťáva.

„Třetí třetina byla podle mě naší vůbec nejlepší. V první a druhé chyběla na střídačce energie oproti předchozím zápasům," myslí si útočník, jenž už má za sebou osm zápasů v NHL za San Jose Sharks a také vystoupení na letošním seniorském MS, kde v souboji o bronz s Českou republikou odešel rovněž poražen.

Kouč USA Nate Leaman ani po neúspěchu nad svými svěřenci nelámal hůl. „Jsem na kluky hrdý. Podle jsme tu odehráli čtyři výborná utkání (ve skupině). Jsem vyřazeni, což mrzí, ale v téhle fázi prostě musíte ze sebe vymáčknout to nejlepší. Je to o jednom zápase a ten se nám dnes nepovedl," uvedl kouč.

„Tyhle zápasy jsou těžké a my jsme se dnes nedokázali dostat do své hry. Prvních deset minut bylo z naší strany dobrých, ale měli jsme problémy na puku. Hráli jsme proti velmi dobrým Čechům, kteří hráli tvrdě a zblokovali spoustu střel. Musíme před nimi smeknout klobouk," dodal Leaman.

Reklama

Související témata: