Hlavní obsah

Hokejová pohroma! Čtyřicet střel, jediný gól, posteskl si autor české trefy

Po sympatickém vzdoru proti Kanadě přišlo velké zklamání. Střelecká bída... A česká prohra s Německem 1:2 v prodloužení. Defenzivní personální problémy se českému týmu při pokračování MS 20 v Edmontonu povedlo vyřešit, mizérii v útočném snažení nikoli.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Česká hokejová radost. Jan Myšák (19) a Josef Koláček (24) slaví gól v síti Německa během utkání MS hráčů do 20 let. Ale byla to bohužel jediná česká trefa.

Článek

"Měli jsme kolem čtyřiceti střel na branku a dali jediný gól, i když jsme tam měli i několik samostatných úniků. Proměňování šancí byl dnes náš hlavní problém," hodnotil Jan Myšák, autor jediného českého gólu. "Snažili jsme se hrát v útoku dobře a nemyslím, že bychom se přizpůsobili hře Němců, ale něco tam scházelo z naší strany. Chyběla tam nějaká ta jiskra před bránou, trochu větší zápal. Musíme si sáhnout do svědomí a zítra je nový den," pokračoval střelec.

Více vstřelených gólů postrádal i obránce David Špaček. "Příště proti Finsku musíme hrát rozhodně více pospolu, jedině tím tady na mistrovství světa něco uhrajeme. Také je třeba chodit do předbrankového prostoru, posílat puky na bránu, proměnit více šancí a dát více gólů. Musíme do toho dát víc té týmové práce, jedině tak to zvládneme," mínil zadák po těžké šichtě, kterou ocenil i trenér Karel Mlejnek.

Jen pět obránců měl k dispozici. "Nebylo to snadné, ale ti kluci se toho zhostili velmi dobře," řekl kouč. I podle něj ale nejvíce ovlivnila utkání neschopnost jeho svěřenců dostávat se do vyložených příležitostí a dávat góly. "V útočné fázi jsme dneska nebyli nebezpeční. Naše převaha byla jen územní, platonická, a to nestačilo na lepší výsledek, který byl nakonec takový, jaký byl. Už teď věřím, že příště s Finy odehrajeme určitě lepší zápas co se týká kvality i nasazení."

Reklama

Související témata: