Hlavní obsah

Když to nevyšlo jiným, bylo to na nás, řekl Rulík, jenž tušil nějaké čtvrtfinálové překvapení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté české dvacítky ve vítězné euforii po senzačním vyřazení Američanů mluvili o tom, že tak nějak vnitřně cítili, že by mohli dokázat něco speciálního. Skutečně se tak stalo a všichni prožili při vítězném čtvrtfinále MS v Edmontonu asi nejhezčí večer kariéry. Postarali se o to sami výborným výkonem. „Všichni k tomu přistoupili výborně. Nasazení našeho týmu bylo skvělé, kluci nechali na ledě úplně všechno,“ těšilo i šťastného kouče Radima Rulíka.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Radim Rulík na střídačce národního týmu do 20 let

Článek

„Měli jsme před utkáním dva dny volno, takže kluci zregenerovali a my jsme je připravili na všechny možné situace. Na ledě sami postupně zjišťovali, že Ameriku můžou porazit. Soupeř měl prvních deset minut víc puk na holi, poté se to ale začalo otáčet. Jak šel čas, tak jsme cítili, že to můžeme urvat." tvrdil pro hokej.cz kouč českých mladíků.

Rulík znovu potvrdil, že umí pracovat s týmem před důležitými zápasy play off a připravit hráče takticky i mentálně. „Jsem strašně rád, že to, co se povedlo Lotyšům proti nám, jsme dokázali předvést my proti Americe. Už ráno jsem si říkal, že by čtvrtfinále mohlo přinést jedno překvapení. Chvíli to vypadalo, může přijít od Lotyšů proti Švédům. A když ani v tomhle utkání na ně nedošlo, tak jsem si pomyslel, že to bude na nás," usmál se.

Senzační porážka na závěr skupiny s Lotyšskem, po níž se na dvacítku valila vlna kritiky, překvapivě českým mladíkům pomohla. Ani nešťastný gól, který dostal USA do vedení, pak reprezentanty nepoložil. „Nikdo z mužstva nedal hlavu dolů. Kluci si dál věřili a bylo vidět, jak moc si za tím chtěli jít. Když vedli, tak bylo nutné neudělat žádné věci proti hokeji. Dokázali hrát výborně dozadu, pořád se doplňovat, nedat soupeři vyloženou šanci," vysvětlil kouč

Těší ho možnost hrát na turnaji až do koncem i když odtušil, že to bude pořádná dřina pro hráče i realizační tým. „Kanada je pro páteční semifinále super favorit, takhle jsme ale brali i Ameriku. Chceme udělat co nejlepší výsledek, za nás je důležité mužstvo zase dobře připravit," naznačil.

Reklama