Hlavní obsah

Neuvěřitelné. Od prvního dne to nefungovalo, kritizuje kouč Slováků organizaci MS dvacítek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový svět se probírá ze zklamání, které způsobilo zrušení MS do 20 let v kanadských městech Edmonton a Red Deer kvůli šíření koronaviru. Zloba se se nyní obrací směrem k organizátorům, kteří třeba i podle kouče slovenské reprezentace Ivana Feneše nedokázali pohlídat režim v bublinách tak, aby se zabránilo šíření nákazy.

Foto: IIHF

Útočník Juraj Slafkovský měl být na MS tahounem Slováků.

Článek

I trenér české reprezentace Karel Mlejnek připouštěl, že v Edmontonu nebyla protikoronavirová opatření tak přísná jako loni. Slovenský trenér ale na dění v Red Deeru nešetřil mnohem ostřejší kritikou.

„Od prvního dne nefungovaly věci tak, jak jsme očekávali. Bublina nebyla bublinou," zlobí se Feneš v rozhovoru pro slovenský Šport.

„Sice jsme se pohybovali mezi stravovací místností, stadionem a hotelem, ale od prvního dne se v hotelu pohybovali cizí lidé. Vrcholem všeho byla plánovaná svatba na středeční večer v hotelu. Je to pro mě nepochopitelné," stěžoval si kouč.

Zpráva o zrušení šampionátu přišla krátce poté, co Slováci kontumačně zvítězili nad Ruskem, v jehož kádru se rovněž objevil pozitivně testovaný hráč na koronavirus. Předtím si Slovensko připsalo porážky od USA a Švédska, nicméně se prezentovalo velmi kvalitními výkony a s týmem kolem hvězd jako Šimon Nemec či Juraj Slafkovský si dělalo velké ambice.

„Podařilo se nám složit skvělý tým, který byl schopný konkurovat těm nejlepším na světě. O to víc nás mrzí, že nemůžeme dále dokazovat naši kvalitu a prezentovat se nejlepšími výkony," posteskl si Feneš.

„Těžko se mi hledají slova na to, co se stalo. Všechny nás to mrzí. Musíme to rychle vstřebat a co nejdříve odletět pryč, dokud jsou všichni zdraví a negativní," dodal.

Reklama

Související témata: