Hlavní obsah

Slováci hráli na MS dvacítek neuvěřitelný zápas. Tohle jsem ještě nezažil, nechápe kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská hokejová reprezentace byla tipována před MS do 20 let za možného černého koně turnaje. Po dvou zápasech s favorizovanými týmy USA a Švédska však nemá na kontě ani bod, nicméně po noční porážce 0:3 od Tre kronor cítí hráči kromě zklamání z porážky také hrdost na předvedený výkon. Proti Seveřanům měli zejména v závěru zápasu až drtivý tlak.

Foto: IIHF

Slovenský útočník Juraj Slafkovský cloní střelu před švédskou bránou v duelu na MS do 20 let.

Článek

„Neuvěřitelný zápas," hlásí slovenský server sport.sk po porážce národního týmu, který ale jasně přestřílel Švédy v poměru 48:27. Jenže famózní gólman Jesper Wallstedt všechny střelecké pokusy soupeře vychytal, byť několikrát s výraznou pomocí brankové konstrukce.

„Jesper Wallstedt byl fenomenální," smekl kouč Tre kronor Tomas Montén před výkonem hrdiny zápasu.

Vítězný gól vstřelil už v první třetině pohotovou střelou v přesilovce Theodor Niederbach, ve druhé třetině pak zvýšil náskok Švédů po individuální akci Albert Sjöberg.

Slováci vystupňovali svoji ofenzivní snahu ve třetí třetině, kdy se jim navíc nabídla pětiminutová přesilovka po zákroku Lea Lööfa na hlavu Šimona Nemce.

Slováci však ostřelovali Wallstedtovu bránu marně, zkoušeli všechno možné, včetně hry bez brankáře. Po vyloučení Eliase Stenmana hráli dokonce s šesti hráči v poli proti třem Švédům, ale z obrovské převahy nic nevytěžili.

Jejich snažení nakonec definitivně ukončil gólem do prázdné brány Daniel Ljungman.

„Jsem na chlapce hrdý. Na to, co předvedli na ledě a že dokázali soupeře, jakým je Švédsko s top hvězdami, zatlačit do demolice. Byl to hlavně souboji proti soupeřovu brankáři. Nikdy ve své kariéře jsem takový shot out gólmana neviděl a už asi neuvidím. Chyběl nám gól v přesilovce. Věřím, že se to pro nás v pravý moment zlomí," cituje trenéra Slovenska Ivana Feneše server sport.sk.

Jeho tým čeká ve středu od 22:30 další silný celek - Rusko. „Už jsme si dokázali, že umíme hrát proti top týmu, jakým je Švédsko. Výkon byl z naší strany vynikající, ale proti Rusku potřebujeme sehrát ještě lepší zápas," uvědomuje si trenér.

„Dnes nám chybělo štěstí, nic jiného. Měli jsme téměř 50 střel. Vypracovali jsem si množství šancí, švédský brankář byl ale neskutečný. Musíme proměňovat šance, potom budeme vyhrávat zápasy," uvedla jedna z největších slovenských hvězd Juraj Slafkovský.

Sborná, příští soupeř Slováků, na úvod šampionátu prohrála se Švédy 3:6, ve druhém utkání ale porazili Rusové Švýcary 4:2.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko