Hlavní obsah

Švédsko - Finsko 0:1Ve skandinávském semifinále byli šťastnější hokejisté Suomi. V boji o zlato narazí na Kanadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanada zná svého soupeře ve finále MS do 20 let. Bude jím tým Finska, který ve skandinávském semifinálovém souboji porazil Švédy tím nejhubenějším výsledkem 1:0. O jedinou a vítěznou branku se ve 26. minutě postaral v přesilové hře Kasper Puutio. Utkání o zlatou medaili začíná v neděli ve 2:00 SEČ. Soupeřem českého týmu v semifinále byla hvězdná Kanada, která zaváhání nepřipustila. Zápas o bronz, ve kterém se utká Česko se Švédskem, je na programu dnes ve 22:00 SEČ.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Finští hokejisté se radují z postupu do finále nad Švédskem po výsledku 1:0

Článek

Světový šampionát do 20 let v Edmontonu má na programu poslední dvě utkání. První semifinále mezi Českem a Kanadou vyznělo lépe pro severoamerický tým, který zvítězil 5:2 a postoupil do finále. Ve druhém semifinále se utkaly proti sobě sknadinávské státy - Švédsko a Finsko. Tím šťastnějším byl výběr hokejistů Suomi, kteří o svém vítězství rozhodli gólem z 26. miunty. Přesilovou hu využil Kasper Puutio, čímž poslal svůj tým do boje o zlatou medaili.

Finové byli v zápase střelecky aktivnější. Na bránu Švédska vyslali celkem 28 pokusů, Švédové zahrozili 23 pokusy. Takto hubený výsledek svědčí o tom, že se oba brankáři činili. Jatkola a Wallstedt předvedli několik fantastických zákroků. Finský strážce nastoupil na mistrovství mezi tři tyče teprve podruhé. Předtím chytal proti Slovákům. Ve 37. minutě měli Švédové jedinečnou možnost na vyrovnání, když hráli více než minutu a půl přesilovku pět na tři, jenže recept na Jatkolu stejně nenašli. Ve třetím dějství na něho nevyzráli ani Oskar Olausson s Theodorem Niederbachem, na druhé straně neuspěli Aatu Räty a Kalle Väisänen.

Česko v semifinále čekala Kanada. Po senzačním vyřazení Američanů ale čeští hokejisté na Javorové listy nevyzráli. Podlehli jim 5:2 a míří do utkání o bronzové medaile proti Tre kronor.

Mistrovství světa do 20 let - semifinále:
Švédsko - Finsko 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 26. Puutio (Räty, Niemelä). Rozhodčí: Bloski, Kowalski – Mackey (všichni Kan.), Špůr (ČR). Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 1044.
Švédsko: Wallstedt – Edvinsson, Grans, Lööf, Forsfjäll, Andrae, Wallinder, Olsson – Rosén, Ljungman, Lysell – Olausson, Niederbach, Torgersson – Öhgren, Stakkestad, Lekkerimäki – Magnusson, Stjernborg, Sjödin – Sjöberg.
Finsko: Jatkola – Rafkin, Niemelä, Viro, Heimosalmi, Jurmo, Puutio, Rajaniemi – Hirvonen, Räty, Kemell – Järventie, Määttä, Simontaival – Liukas, Kapanen, Väisänen – Mäenpää, Helenius, Karvinen – Koivunen.

Reklama

Související témata: