Hlavní obsah

Hokejový talent šokoval experta. Obrovský progres, byl jsem konsternovaný, chválí Antoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovský progres. Bývalý hokejista Milan Antoš byl doslova paf, když viděl na hokejovém mistrovství světa hráčů do 20 let v akci v českém dresu Jakuba Brabence, vnuka někdejší hvězdy československého basketbalu. „Byl jsem konsternovaný, jak obrovský progres Jakub Brabenec udělal," přiznává host hokejového pořadu Příklep na Sport.cz.

Hokejista Jakub Brabenec v zámoří herně vyrostl. Bude to stačit na NHL? Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Brabence sledoval už v době, kdy hrál v Česku. Zkoušel štěstí v Brně, Litoměřicích, ale nebyl to ono. „Nebyl vůbec výrazný, nehrál s pukem. Snažil se, ale nebylo to ono," vzpomíná Antoš. „Teď si vezme puk a dvakrát objede hřiště, nedá to zadarmo," vidí znatelné rozdíly ve hře českého mladíka.

Příčinu vzmachu talentovaného reprezentanta vidí v přesunu do zámoří. „V Las Vegas dělá šéfa skautů Vojta Kučera, ten ho tam pravděpodobně vytáhl. Chválil ho, chtěl ho dostat za moře," popisuje televizní expert. Brabenec se podle něj musel popasovat s novou situací, kdy se soustředil jen na hokej.

„Je to úplně jiný hráč než tady. Dostane příležitost, ale na to, aby se v zámoří prosadil, tak bude čas dva, tři roky. Když se to obecně klukům nepovede, musí myslet na to, že roste dav dalších hráčů, co budou mít stejný cíl. Je na každém, aby když dostane šanci, tak ji chytil a využil. To bude zásadní," dodává.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.