Hlavní obsah

Máme na zlato. Nebuďme skromní, burcuje dvacítku na MS Hadamczik. I v zámoří Česko chválí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělé výkony i výsledky českých hokejistů na MS do 20 let v Kanadě pochopitelně vzbuzují optimismus a zvýšená očekávání z řad českých fanoušků. Začínají věřit, že by po osmnáctiletém půstu mohla dvacítka konečně znovu zažít medailovou radost. Zatímco samotní hráči jsou v podobných prohlášeních před startem vyřazovacích bojů velmi opatrní, svazový šéf Alois Hadamczik má za to, že tenhle tým má rovnou na zlato.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Čeští hokejisté slaví gól proti Německu na MS do 20 let.

Článek

Právě Hadamczik jako poslední v roli kouče dokázal přivézt z MS dvacítek s českým národním týmem medaili. V roce 2005 vybojovala reprezentace pod jeho vedením bronz v americkém Grand Forks.

Teď Hadamczik už v roli svazového šéfa pochválil dosavadní počínání českých mladíků v zámoří ve svém novoročním přání.

„Máme výborně rozehrané MS20. Kluci předvádějí skvělý hokej, nebuďme skromní, mají na to turnaj vyhrát," napsal na Twitter ještě předtím, než dvacítka zválcovala na závěr skupinové fáze Němce 8:1.

Ve skupině obsadila první místo a ve čtvrtfinále narazí na Švýcarsko. Coby tým s nejvyšším počtem získaných bodů by v případě postupu hrála semifinále s nejhůře umístěným týmem z postupujících, takže by se vyhnula zámořským favoritům Kanadě a USA.

„Tento tým má obrovskou sílu. Teď jsme dokončili jeden krok a čtvrtfinále je druhý krok, na který se musíme připravit ještě lépe. Medaile je určitě stále silné slovo. Záleží na čtvrtfinále a my ho musíme zvládnout, abychom šli do bojů o medaile," zdůraznil v rozhovoru pro hokej.cz kapitán týmu Stanislav Svozil.

„Já si však myslím, že zrovna my bychom měli zůstat nohama na zemi a věřit v to, v co jsme věřili v průběhu skupiny. Poté můžeme doufat, že postoupíme mnohem dál," apeloval obránce.

Po výhře nad Kanadou, vyrovnané bitvě se Švédy a jasnými výhrami nad Rakouskem a Německem si každopádně tým trenéra Radima Rulíka získal i v zámoří velký respekt.

„Česko zvládlo tenhle úkol v pohodě a ukázalo, že je opravdovým medailovým kandidátem. Výhra nad Německem 8:1 nenabídla velké drama, což se částečně očekávalo. Ale i tak to byla vzrušující podívaná, která ukázala šikovnost a rychlost, které Česko letos na světový šampionát juniorů přivezlo," píše například na svém webu respektovaný zámořský magazín The Hockey News.

Reklama