Hlavní obsah

Švédský lídr zazářil, český nikoliv. Netrefoval jsem bránu, mrzí Kulicha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo ně něm moc znát, že má ohromnou touhu stejně jako před rokem rozhodnout semifinále se Švédy. Oproti duelu s Kanadou se Jiří Kulich tentokrát dral do šancí a dostával se k zajímavým střelám, jenže v síti neskončila ani jedna. „Vždycky mi něco chybělo,“ litoval kapitán české dvacítky, která si po porážce 2:5 s domácím výběrem zahraje o bronz.

Foto: Christinne Muschi, ČTK/AP

Jiří Kulich proti švédskému gólmanovi Hugo Hävelidovi neproměnil ani jednu ze svých šancí.

Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) - Na ledě strávil téměř dvacet minut, zapsal pět střel na branku, ale ani Kulich nedokázal převrátit duel s favorizovaným Švédskem. „Vím, že střelba je moje hlavní zbraň. Ale bohužel jsem netrefoval bránu,“ smutnil. „Dělali jsme spoustu drobných chyb, které nás v součtu stály finále,“ mínil.

Národní tým přitom od 7. minuty vedl. „Do zápasu jsme vletěli skvěle. Hráli jsme jednoduše, usazovali jsme se v útočném pásmu. Pak jsme vypadli z našeho plánu a soupeř to potrestal,“ mrzelo Kulicha.

Domácí výběr skóre otočil, následně měl největší šanci v zápase český kapitán, ale sám před bránou nedokázal zvednout kotouč nad Hävelidův beton. „Puk mi bohužel trochu sjel,“ líčil.

Poté sice srovnal v přesilovce Cibulka, ale ve třetí části Švédi rovněž proměnili početní výhodu. Po české chybě dali čtvrtý gól, následně přišel právě Kulich o kotouč při rozehrávce a bylo rozhodnuto. „Pátou trefu jsem soupeři úplně daroval,“ štvalo ho.

Zatímco český lídr neprožil ideální zápas, ten švédský zářil. Jonathan Lekerimäkki, patnáctka předloňského draftu, zapsal rozhodující gól z početní výhody i uklidňující pátou branku a vyhoupl se na druhé místo střeleckých tabulek šampionátu. Přesně takový nadstandardní přínos potřebovali od svého klíčového hráče i svěřenci Patrika Augusty, jestli chtěli zaskočit dalšího favorita.

„Budu pracovat a snad najdu klíč, abych to zlomil a prostřelil to. Musím v posledním zápase ukázat, že umím trefit branku. Věřím, že se k nám štěstí vrátí v ten pravý čas. Snad to bude náš den,“ směřoval Kulich myšlenky už k závěrečnému duelu o bronz s Finskem (od 15:00).

Jako kapitán má zásadní úkol spoluhráče po nepříjemné porážce bojovně naladit. „Samozřejmě je to těžké, zlato byl sen každého z nás. Ale budu se snažit kluky motivovat, abychom tuhle prohru hodili za hlavu a dobře se připravili,“ přislíbil 19letý útočník. „Budeme muset odevzdat 120 procent,“ doplnil.

Jak dopadne boj o bronz na MS hokejistů do 20 let?
Vyhraje Česko
65 %
Vyhraje Finsko
35 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 417 čtenářů.

Reklama