Hlavní obsah

Varování pro Česko. Švýcar vykoupal brankáře Slováků jednou rukou, pak vyplázl jazyk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pro dva soupeře na hokejovém MS do dvaceti let se stal noční můrou. O silvestrovské noci dokonal švýcarský obránce Rodwin Dionicio obrat proti Slovákům. A svůj parádní kousek ještě korunoval svéráznou oslavou. Teď na něj čeká klíčový pondělní čtvrtfinálový duel šampionátu proti České republice.

Foto: Ron Ward, ČTK/AP

Švýcar Rodwin Dionicio oslavuje rozhodující gól v nájezdech proti Slovensku.

Článek

Slováci vedli po druhé třetině nad Švýcarskem 3:1 a v tu chvíli tak byli poměrně blízko celkovému prvenství ve skupině. Jenže soupeř dokázal srovnat a vynutit si prodloužení. Drama dospělo až do nájezdů, které rozhodl v desáté sérii právě Dionicio.

A to drzým zakončením mezi betony jednou rukou, slovenského gólmana Adama Gajana přitom posadil na zadek. Úspěšný střelec si pak vychutnával oslavu s vyplazeným jazykem a houpavými pohyby.

Devatenáctiletý Dionicio, který se narodil v americkém Newarku rodičům z Dominikánské republiky a snaží se probojovat do slavné NHL z týmu Niagara Ice Dogs (OHL), se přitom už dříve ocitl v roli spasitele.

A to když gólem v závěru normální hrací doby za nepříznivého stavu 1:2 odvrátil při risku bez brankáře v klíčovém souboji o postup porážku od Lotyšska. I tento duel Švýcaři nakonec vyhráli po nájezdech.

Hráči helvétského kříže nevybojovali na turnaji ani jednu výhru za tři body, přesto se ale mohou těšit na čtvrtfinálový duel se zatím výborným českým národním týmem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.