Hlavní obsah

Výkony hokejové dvacítky přitahují sázkaře, náběry jsou přes 300 milionů korun

Výkony české hokejové dvacítky mají odezvu i u sázkařů. Šampionát v Kanadě se díky jejich postupu do bojů o medaile zařadil u tuzemských sázkových kanceláří mezi významné události roku a náběry se dostaly výrazně přes 300 milionů korun. Případný titul svěřenců trenéra Radima Rulíka může jednomu ze sázejících v kombinované sázce vynést přes 300 tisíc korun. Vyplývá to z informací sázkových kanceláří oslovených ČTK.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Český útočník Marcel Marcel (druhý zleva) slaví se spoluhráči svou trefu do švýcarské sítě.

Článek

U Tipsportu evidují aktuálně sázky za celkem 245 milionů korun, Chance přijala sázky za 48,5 milionů korun a Fortuna odhaduje celkové náběry kolem 50 milionů korun.

"Turnaj dvacítek se zařadil mezi velké sázkové akce roku a výjimečné vystoupení českých hráčů k zájmu samozřejmě přispívá, navíc jim sázkaři věří a díky výhrám juniorů vyhrávají i oni," řekl za Tipsport Michal Peterka. Podle mluvčího společnosti Petra Šraina se proti poslednímu MS do 20 let letos sází asi dvakrát více.

Šrain dodal, že v širším kontextu je ale MS 20 spíše pro hokejové fajnšmekry a tak široké spektrum, jako šampionát dospělých, určitě neoslovuje. Na loňský světový šampionát dospělých dosáhl objem sázek v Česku přes dvě miliardy korun.

Na začátku turnaje v Kanadě byl kurz na triumf české dvacítky u Tipsportu 18:1 a v současnosti je 6:1, ve Fortuně se během Vánoc pohyboval kurz na zlato kolem 30:1. Jeden tiket vsazený na titul Čechů za 4650 korun v kurzu 16:1 může u Tipsportu znamenat výhru 74.000 korun. U Fortuny si klient po výhře nad Kanadou vsadil na české zlato 9000 korun v kurzu 15:1 a může brát 135.000.

U Chance jeden ze sázkařů vsadil pět tisíc korun a zkombinoval šipky, finále MS a že se Česko stane mistrem světa v celkovém kurzu 62:1. Možná výhra je 310.000 korun. Na titul přijala kancelář tiket za 11.000 korun v kurzu 15:1, nejvíce se ale sází na zlato Kanady.

Reklama

Související témata: