Hlavní obsah

Zkrat hvězdného Kanaďana. Soupeře málem přizabil, může přijít o začátek MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa dvacítek už klepe na dveře. Sedmnáctiletý kanadský hokejista Macklin Celebrini u jeho začátku ale být nemusí. V pátečním přípravném utkání proti Švýcarsku (6:3) v Ängelholmu si Celebrini u mantinelu nevybíravě našel Švýcara Leo Braillarda, čelem ho vyslal na mantinel, za což vyfasoval trest pět plus do konce utkání. Vyloučen není ale ani dodatečný trest, a tedy absence minimálně v začátku MS.

Foto: Profimedia.cz

Macklin Celebrini na tréninku Kanaďanů

Článek

Celebrini patří k největším hokejovým talentům současnosti, mnozí mu předpovídají zářnou budoucnost a odborníci jeho jméno skloňují i v souvislosti s pozicí číslo jedna draftu NHL. V duelu proti Švýcarům se ale předvedl ve značně nelichotivém světle.

Kanada duel proti evropskému soupeři ovládla poměrem 6:3. Celebrini byl v utkání hodně vidět, zaznamenal i dvě asistence. Ve druhé třetině ale přišel zkrat u mantinelu a následný odchod do šaten.

Celebrini by od IIHF klidně mohl dostat trest na více zápasů. Nemusel by tak stihnout první střetnutí Kanaďanů s Finskem, které je na programu 26. prosince.

Reklama

Související témata: