Hlavní obsah

Útočník Tomášek prodloužil smlouvu s Färjestadem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový útočník David Tomášek prodloužil o dva roky smlouvu se švédským Färjestadem, který si pojistil jeho služby až do konce sezony 2025/26. Klub o tom informoval na oficiálním webu. Sedmadvacetiletý účastník letošního mistrovství světa v Rize a Tampere zamířil do celku z Karlstadu před touto sezonou z pražské Sparty a uzavřel roční kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentant David Tomášek během utkání v rámci turnaje České hokejové hry 2023.

Článek

Tomášek si v 15 zápasech ve švédské lize připsal 12 bodů, což jej řadí na jedenácté místo v produktivitě soutěže, a s osmi góly se dělí o druhou pozici mezi střelci. Ofenzivním lídrem Färjestadu je i v Lize mistrů, kde v šesti duelech zaznamenal tři góly a stejný počet přihrávek. Tomášek nechybí v nominaci české reprezentace na turnaj Karjala, který se bude hrát příští týden ve Växjö a Tampere.

„Je to zatím fantastické. Daří se týmu, já osobně jsem začal dobře a nasbíral jsem nějaké body. Cítím, že jsem týmu pomohl. Kluci, vedení klubu a všichni kolem mě skvěle přijali. Pomohli mi, abych si zvykl na SHL,“ řekl Tomášek. Färjestad vládne švédské lize se sedmibodovým náskokem a v Lize mistrů postoupil ze čtvrtého místa do osmifinále, kde jej čeká švýcarský Biel.

Tomášek, který v extralize hrál i za Pardubice, má za sebou i angažmá ve finském Jyväskylä a v ruském Chabarovsku v KHL. S Färjestadem by rád zaútočil na první triumf v kariéře. „Cítím se tu dobře, máme dobrý tým a myslím, že je šance tady v budoucnu dosáhnout na něco velkého. Je dobré vědět, jaká bude moje blízká budoucnost. Nemusím v létě přemýšlet, co bude. Můžu se soustředit na svou hru a na tým tady,“ doplnil Tomášek.

Ve Färjestadu si posilu z Česka pochvalují. „David ofenzivními schopnostmi přinesl to, v co jsme doufali. Čekali jsme, že budeme muset mít trošku trpělivost s jeho přizpůsobením se SHL, než naplno využijeme jeho potenciál. To ale proběhlo natolik dobře, že jsme se rozhodli prodloužit spolupráci. Má všechny předpoklady k tomu, aby byl špičkovým hráčem ligy. Je také důležitou osobností v kabině a zdá se, že si získal i oblibu fanoušků,“ prohlásil generální manažer Färjestadu Rickard Wallin.

Reklama

Související témata:
  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.