Hlavní obsah

Varaďa: Žádná nabídka mi na stole neleží, ale cítím, že musím jít dál

Trenér hokejistů Třince Václav Varaďa prohlásil, že po sezoně plánovaný odchod ze střídačky Ocelářů souvisí s jeho vlastním přesvědčením, nikoliv s tím, že by byl domluvený na angažmá jinde. Připustil nicméně, že jej láká práce ve špičkové zahraniční soutěži. V Třinci by se rád rozloučil ziskem dalšího titulu. Kouč úřadujícího mistra to uvedl ve svém blogu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Varaďa na střídačce Třince skončí.

Článek

"Přišel jsem na to, že dozrál čas posunout se dál. Kam, to zatím nevím, žádná nabídka mi na stole k podpisu neleží," napsal pětačtyřicetiletý bývalý útočník, který v roce 2019 a letos dovedl tým k mistrovskému titulu. "Cítím však, že musím jít dál. Ve vašem důležitém rozhodnutí vám vždy napoví hlas srdce, kterému rád naslouchám, a ten mi nyní přichystal další výzvy, na které se těším," dodal Varaďa.

V obsáhlém prohlášení ale naznačil i určité psychické opotřebování. "Hokej miluji a vždycky jsem ho dělal a dělám na sto procent. S klidným svědomím proto mohu říct, že jsem třineckým Ocelářům pomohl ke stabilitě a růstu. To samé chci samozřejmě po hráčích a dalších lidech kolem sebe. Bez úlev nebo výjimek. Mám svou vizi, jak hokej dělat, a nikdy z ní nechci uhnout," uvedl Varaďa.

"Jsem přesvědčený, že tento přístup vede nejen k týmovým úspěchům celé organizace, ale že zároveň posouvá individuálně všechny hráče a pomáhá jim v dalším osobnostním i sportovním růstu, který může vyústit třeba i k zahraničnímu angažmá. Aby se dařilo tuto vizi naplňovat, vyžaduje to soulad všech. Tedy vedení a představitelů klubu, zahrnující sportovní úsek od trenérů dětí a mládeže. Vizi musí vzít za svou také hráči, trenéři a realizační týmy celé organizace. Teprve pak do sebe vše zapadne," zdůraznil Varaďa.

I proto, že jeho stanovisko a vizi klub dlouhodobě zná, nepovažuje své - a i s ohledem na platnou smlouvu do roku 2027 překvapivé - rozhodnutí za unáhlený krok. Vnímá ho jako vyústění přetrvávající situace.

"V posledních měsících jsem cítil, že více energie musím spotřebovávat na přesvědčování okolí o tom, že je tato vize správná. Je to místo, kde je přesvědčení, komunikace a strategie rozvoje nastavena jinak, než jsem s ní ztotožněn já. Tím pádem chybí prostor na její samotné naplňování," prohlásil Varaďa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Třince Václav Varaďa během utkání.

"Věřím však, že štěstí přeje připraveným a že tvrdá práce se vždycky vyplatí. Mým snem zůstává zkusit si angažmá ve světové zahraniční soutěži. Třinec mi každopádně navždy zůstane v srdci a jsem přesvědčený o tom, že se jednou v klubu opět objevím," nastínil Varaďa, jenž by současné angažmá rád zakončil dalším velkým úspěchem. "Aktuálně se chci maximálně koncentrovat na rozdělanou práci v Třinci, kterou bychom rádi dotáhli ke třetímu mistrovskému titulu v řadě," dodal Varaďa.

Reklama

Související témata: