Hlavní obsah

Ondra jde ve své parádní disciplíně dál: Lezlo se mi výborně. V semifinále je i Stráník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Adam Ondra postoupil na mistrovství světa v Bernu po boulderingu také z kvalifikace lezení na obtížnost. „Oproti boulderingu to nebylo tak dramatické, lezlo se mi výborně,“ těší českou jedničku. Spolu s Ondrou bude v nedělním semifinále usilovat o účast ve finále také Martin Stráník.

Foto: Petr Chodura

Adam Ondra na archivním snímku.

Článek

Na rozdíl od boulderingu, v němž proklouzl do semifinále jako poslední, zvládl Ondra kvalifikaci na obtížnost ve větším klidu. V první cestě se dostal na bod 39+, v druhém kole po drobné chybě nohou zapsal 34+.

„S první cestou jsem spokojený. Ukázalo se, že jsem dobře připravený, jako jediný jsem byl opravdu blízko topu. Druhá cesta byla zvláštní v klíčovém místě. Možná smůla, možná mi to nesedlo, ale důležité je, že jdu dál,“ komentuje Ondra úvodní start ve své nejsilnější disciplíně.

Možná i proto není úplně spokojený s celkovým umístěním, v součtu obou kvalifikačních skupin byl klasifikován na dělené sedmé pozici. „Možná i mírný neúspěch, ale nemělo by to hrát roli. Jsem rád, že se necítím moc unaveně, což se určitě na páteční semifinále a případné finále v boulderingu bude hodit,“ říká Ondra.

Další úspěšný český lezec Martin Stráník předvedl v obou cestách vyrovnané výkony, dostal se do výšky 33+ a 26+ a po uznaném protestu mu patří postupová 23. pozice. Šimon Potůček obsadil 45., Jáchym Cink 83. a Štěpán Potůček 99. příčku.

V kvalifikaci boulderingu žen neuspěla žádná ze čtyř Češek, nejvýše skončila Eliška Adamovská sedmačtyřicátá. Vrcholem šampionátu budou 11. a 12. srpna záverečné kombinace, v níž se budou rozdávat první tři místenky na OH v Paříži 2024.

Reklama

Související témata: