Hlavní obsah

Smůla a pak štěstí. Ondra na MS těsně proklouzl do semifinále boulderingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Adam Ondra se na mistrovství světa ve sportovním lezení v Bernu těsně vešel mezi semifinalisty boulderingu. V kvalifikaci se šampion této disciplíny z roku 2014 dělil o 19. místo.

Foto: Český horolezecký svaz/Petr Chodura

Adam Ondra slaví postup z kvalifikace boulderingu na MS v Bernu.

Článek

Ondra v Bernu zdolal dva z pěti boulderů. „Je to vždy to nejvíce nervózní kolo, což se opět ukázalo. První dva bouldery jsem vylezl na první pokus, na čtvrtém a pátem jsem si to zkomplikoval. Měl jsem i smůlu. Nakonec ale přišlo štěstí, že dva topy a pět zón stačilo k postupu. Pocity jsou dobré,“ hodnotí Ondra.

Nejlepší Japonci Sorato Anraku a Jošijuki Ogata vylezli všechny cesty. Obhájce titulu Kokoro Fudžii byl v kvalifikaci třetí, postoupil i Ondrův jediný přemožitel z červnového závodu Světového poháru v Praze I To-hjon z Koreje.

Do semifinále, která je na programu v pátek, se neprobojoval šestaosmdesátý Martin Stráník. „V semifinále bude vše od začátku, což může být výhoda podobě čistčích chytů, lepších podmínek a možná chladnější haly. Budu startovat buď jako první, nebo druhý,“ dodává Ondra.

Ve středu šampionát pokračuje ženskou kvalifikací lezení na obtížnost. V Bernu jde i o první možnost kvalifikace na olympijské hry, postup do Paříže 2024 si zajistí tři nejlepší lezci a lezkyně z kombinačního závodu.

Reklama

Související témata: