Hlavní obsah

Tragická nehoda. Německo oplakává ztrátu vycházející lezecké hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lezecký svět se smiřuje s nečekaným odchodem teprve 21letého německého reprezentanta Christopha Schweigera, který podle informace Mezinárodní federace sportovního lezení IFSC tragicky zahynul při dopravní nehodě. Specialitou rodáka z Ingolstadtu byl především bouldering.

Foto: Dimitris Tosidis/IFSC

Německý lezec Christoph Schweiger tragicky zahynul v 21 letech.

Článek

„S velkým zármutkem jsme přijali zprávu o tragickém skonu Christopha Schweigera při dopravní nehodě ve věku 21 let. Je srdcervoucí, když vyhasne tak mladý život. Všichni v IFSC jsme v myšlenkách s Christophovou rodinou, jeho přáteli a celou lezeckou komunitou," uvedl v prohlášení prezident IFSC Marco Scolaris.

Schweiger se poprvé představil ve Světovém poháru ve sportovním lezení v roce 2018 v japonském Hačiódži. Specializoval se především na disciplínu bouldering, tedy lezení bez lana. Německo reprezentoval na mládežnických mistrovstvích světa v letech 2017-2019, v roce 2016 vybojoval zlato a dvě stříbra na mládežnických Evropských pohárech v rakouském Grazu, portugalském Soure a polské Varšavě.

Reklama

Související témata: