Hlavní obsah

Baseballisty Texasu dělí jedna výhra od historicky prvního titulu

ARLINGTON

Baseballisté Texasu Rangers podruhé za sebou porazili ve Světové sérii St. Louis Cardinals a poslední vítězství je dělí od premiérového titulu v MLB. Pondělní dramatický zápas zlomil na konci osmé směny Mike Napoli, po jehož odpalu domácí tým doběhl pro dva body a zvítězil 4:2.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Pálkař Texasu Michael Young.

Článek

Ve středu mohou hráči Texasu ukončit finálovou sérii na stadiónu soupeře, případně opět v St. Louis se uskuteční ve čtvrtek rozhodující sedmý duel.

Baseballisté Texasu před rokem při premiéře ve Světové sérii ztroskotali na San Francisku Giants, nyní mají blízko ke složení úspěšného reparátu. Spoléhají na lepší psychiku než loni a pondělní výhrou v závěrečném domácím zápase sezóny si ji ještě pozvedli.

Od druhého inningu prohrávali 0:2, ale hned v dalším snížil díky homerunu Mitch Moreland a stejným způsobem vyrovnal stav v šesté směně Adrian Beltre. "Poslední domácí zápas jsme zvládli ve velkém stylu," radoval se Moreland.

Po třech hracích dnech za sebou mají baseballisté St. Louis den volna na to, aby finále prodloužili a udrželi si šanci na 11. titul v klubové historii a první od roku 2006. "Tahle prohra nás moc bolí," poznamenal trenér Cardinals Tony La Russa.

Reklama

Související témata: