Hlavní obsah

Basketbalista v libanonské lize nastřílel za zápas 113 bodů

Ojedinělý střelecký výkon se povedl libanonskému basketbalistovi Muhammadu El Akkarimu, který dal v ligovém utkání 113 bodů. Sedmadvacetiletý rozehrávač přispěl hlavní měrou k vítězství týmu Al Mutahíd z Tripolisu na klubem Bedžeh 173:141. Stobodovou hranici překonal jako první hráč v ligových soutěžích členských zemí FIBA v Asii.

Foto: Jack Dempsey, ČTK/AP

Výkon Akkariho by se neztratil ani ve slavné NBA

Článek

V dosavadním průběhu sezony výkony Akkariho takové kanonádě ani trochu nenasvědčovaly - z 23 zápasů měl průměr 7,6 bodu. V úterním duelu však exceloval, když proměnil 32 tříbodových hodů z 59 a celkem trefil 40 z 69 střel. K tomu přidal jeden úspěšný trestný hod.

"Děkuji za ten výkon bohu. Myslím, že je to výsledek mého tréninku," uvedl Akkari. "Musím poděkovat trenérovi, že mi dopřál tolik času na hřišti, a spoluhráčům za podporu," citoval basketbalistu web FIBA. "Mě to nepřekvapilo. Je to fenomenální a nedoceněný střelec. V tréninku tvrdě maká," řekl kouč vítězného celku Ahmad Fadel.

V asijském basketbale se podle FIBA v minulosti povedlo dvěma hráčům překonat v jednom zápase stobodovou hranici, ale ne v lize. Nejlepší střelecký výkon vůbec předvedl podle Guinnessovy knihy rekordů v roce 1974 třináctiletý Švéd Mats Wermelin, jenž dal v utkání na školním turnaji 272 bodů. Zaznamenal tak všechny body svého týmu.

Reklama

Související témata: