Hlavní obsah

Hermannová, Sluková - Artachová, Clancyová 21:18, 19:21, 16:14Beachvolejbalistky vstoupily do finále Světového okruhu výhrami

Hamburk
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková vstoupily do finálového turnaje Světového okruhu dvěma třísetovými výhrami. Ve skupině B v Hamburku nejprve porazily australskou dvojici Mariafe Artachová, Taliqua Clancyová 21:18, 19:21, 16:14, v tie-breaku přitom čelily mečbolu. Večer otočily zápas proti německé dvojici Isabel Schneiderová, Victoria Bieneckeová ve vítězství 20:22, 21:13 a 15:12.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou slaví cenné vítězství

Článek

V úvodním zápase Australanky ztratily první set, ale dokázaly vyrovnat a na začátku rozhodující sady vedly už 5:1. Český pár otočil na 12:11, pak prohrával 13:14, ale při mečbolu poslala Clancyová podání do pásky a Australankám se nepovedly ani dvě následující výměny.

Proti domácí dvojici Češky dohnaly v prvním setu tříbodové manko a ještě se propracovaly k setbolu, ale další tři body získaly soupeřky. Druhá sada byla jasnou záležitostí nedávných bronzových medailistek z mistrovství Evropy a tie-break zlomily Hermannová se Slukovou třemi body od stavu 7:8.

Ve skupině B má dvě výhry na kontě také elitní brazilská dvojice Agatha a Duda, která český pár v pondělí vystřídala v čele světového žebříčku FIVB. Ještě před nimi se ale Hermannová se Slukovou utkají v pátek dopoledne s Kanaďankami Sarah Pavanovou a Melissou Humanaovou-Paredesovou. Vítězky pětičlenných skupin postoupí přímo do semifinále, páry z druhých a třetích míst budou hrát čtvrtfinále.

Finálový turnaj Světového okruhu v Hamburku:
Skupina B:
Hermannová, Nausch Sluková (2-ČR) - Artachová, Clancyová (7-Austr.) 2:1 (18, -19, 14),
Hermannová, Nausch Sluková - Schneiderová, Bienecková (9-Něm.) 2:1 (-20, 13, 12).

Reklama