Hlavní obsah

Boston - LA Lakers 116:95Boston uštědřil Lakers výprask, Garnett pokořil hranici 25 tisíc bodů

Jako šestnáctý hráč historie NBA pokořil Kevin Garett magickou hranici 25 tisíc bodů a ve čtvrtečním utkání se významně podílel na vítězství Bostonu nad Los Angeles Lakers 116:95. V dalším zápase basketbalisté Denveru přehráli Chicago 128:96.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

Kevin Garnett (vpravo) překonal jako šestnáctý hráč v historii soutěže hranici 25 tisíc bodů.

Článek

Do sestavy Lakers se sice vrátil Dwight Howard, ale kvůli zranění chodidla již scházel Pau Gasol, jehož absence bude pro tým velmi citelná. Oproti tomu Celtics se vyrovnávají se ztrátou hvězdného rozehrávače Rajona Ronda více než dobře, protože bez něj vyhráli i sedmý duel.

Celtics už v poločase vedli o 14 bodů a ve třetí čtvrtině definitivně rozhodli Šňůrou 14:3. Paul Pierce ve třetí dvanáctiminutovce nastřílel 12 ze svých 24 bodů. Kobe Bryant vedl Lakers s 27 body, ale nepřipsal si ani jednu asistenci.

"Uštědřit Lakers takový výprask je vždycky prima pocit. Ta rivalita tady bude pořád," uvedl kapitán Bostonu Pierce. Garnett dosáhl cenného milníku díky 15 bodům. "Až se jednou budu houpat v křesle, pokuřovat doutník a přemýšlet, co jsem dokázal, dojde mi to. Teď byli prioritou Lakers," řekl šestatřicetiletý hráč.

Denver deklasoval Chicago rozdílem 32 bodů. Rozhodla třetí čtvrtina, kterou Nuggets vyhráli 37:16. Chicago inkasovalo nejvíce bodů v sezoně. Ofenzivu Denveru vedl Wilson Chandler, jenž za necelých 19 minut stihl dát 24 bodů. Kenneth Faried přidal 21 bodů a 12 doskoků.

Výsledky NBA:
Boston - LA Lakers 116:95
Denver - Chicago 128:96

Reklama

Související témata: