Hlavní obsah

Burger pro zvednutí nálady, a teď hurá na Ukrajinu. Hlavně nic nepodcenit, ví házenkářky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tři zápasy mají za sebou, další tři je čekají už v osmifinálové skupině. České házenkářky na mistrovství světa v dánském Frederikshavnu už dnes od 15.30 hodin vyzvou Ukrajinu. „Měli bychom ji stoprocentně porazit, je to papírově slabší soupeř,“ věří brankářský specialista a člen trenérského týmu Martin Galia. Souhlasí i spojka Natálie Kuxová. „Snad se zase nakopneme na vítěznou vlnu, ale nesmíme nic podcenit,“ upozorňuje.

Foto: David Švarc/Česká házená

Česká házenkářka Natálie Kuxová v utkání proti Nizozemsku.

Článek

Reprezentantky dokázaly v základní skupině porazit Kongo i Argentinu, ale silné Nizozemsko je v pondělí vrátilo zpátky na zem. Češky padly jasně 20:33. „Řekli jsme si, že na zápas zapomeneme. Věřím, že už se holky soustředí víc na to, co přijde než na to, co bylo,“ podotkl Galia.

Do osmifinálové skupiny si národní tým přenesl dva body. Cesta do čtvrtfinále tak vede nejspíše jen přes tři vítězství. Což bude v pátek proti Španělsku a v neděli s Brazílií hodně složité. „Ale nemáme co ztratit. Popereme se o postup,“ slíbila gólmanka Petra Kudláčková.

Vyrovnání nejlepšího umístění v historii, tedy osmé příčky z roku 2017, by se však za současné konstelace rovnalo zázraku. „Španělsko i Portugalsko ukázaly svou kvalitu. Ale můžeme je potrápit a třeba získat nějaký bod,“ mínil Galia. „Rychlostně i silově skvělé vybavené týmy. Podobně těžcí soupeři. Bude to hodně náročné, ale těším se,“ doplnila ho Kuxová.

Během úterý si házenkářky dopřály i trochu dobrého jídla. K obědu dostaly burger s kuřecím masem a hranolky. „Ve volném dni si můžeme ‚cheat day‘ dovolit. Jsem nadšená, zlepšilo mi to den,“ usmála se teprve 20letá opora Mostu. „Nebylo lehké se dát po takové porážce v hlavách do kupy,“ připomněla duel s Nizozemskem.

V posledním utkání se střelecky neprosadila, ale trefu už zapsala při duelu s Kongem a dokonce dvě proti Argentině. „Užívám si každou minutu v obraně i v útoku. Něco nepopsatelného,“ libovala si Kuxová, která hraje na své první vrcholné akci. „Zdravá nervozita před turnajem trochu byla. Ale už jsem součástí reprezentace nějakou dobu, na začátku to bylo horší,“ doplnila.

Reklama