Hlavní obsah

Bývalý basketbalista Blaylock byl po nehodě obviněn ze zabití

Atlanta

Bývalý dlouholetý basketbalista NBA Mookie Blaylock způsobil v pátek jižně od Atlanty automobilovou havárii, při níž zemřela žena. Šestačtyřicetiletý Blaylock byl obviněn ze zabití a také z řízení s pozastavenou platností řidičského průkazu.

Foto: Reuters

Mookie Blaylock (vpravo) ještě v dresu Golden State.

Článek

Blaylock vjel se svým vozem do protisměru, kde se srazil s protijedoucím autem. Při nehodě zemřela třiačtyřicetiletá žena. Její manžel, který řídil, nebyl vážně zraněn.

Sám bývalý elitní obranář Blaylock utrpěl při nehodě zranění a je hospitalizován ve stabilizovaném stavu. Na radu svého právního zástupce odmítl odpovídat na otázky policistů. Po propuštění z nemocnice bude zatčen.

Další problém se zákonem

Na Blaylocka byl vydán zatykač už před páteční havárií. Jednadvacátého května se totiž nedostavil k soudu, který měl projednávat jeho jízdu pod vlivem alkoholu a držení drog.

Blaylock hrál v NBA v letech 1989-2002 za Atlantu, New Jersey a Golden State. Jednou si zahrál v Utkání hvězd a dvakrát byl nominován do nejlepšího defenzivního týmu ligy.

Jeho velkými fanoušky byli například členové hudební skupiny Pearl Jam, která ze začátku dokonce nesla jméno "Mookie Blaylock". Po přejmenování kvůli osobnostním právům alespoň nazvali své slavné debutové album "Ten" podle čísla deset, jež nosil Blaylock na dresu.

Reklama

Související témata: