Hlavní obsah

Hadrava si zahraje finále Ligy mistrů, Jastrzebski Wegiel vyzve Kedzieryn

Volejbalista Jan Hadrava si zahraje s polským týmem Jastrzebski Wegiel finále Ligy mistrů. Historický úspěch polského klubu prožil ve středu večer, poté co Jastrzebski Wegiel získal proti Halkbanku Ankara potřebné dva sety. První zápas polský celek totiž vyhrál 3:1, proto mu i prohra 2:3 v odvetě stačila. O trofej si zahraje 20. května v Turíně proti ligovému rivalovi a obhájci trofeje Kedzierzynu-Kožle.

Foto: Jastrzebski Wegiel

Volejbalista Jan Hadrava. Archivní foto

Článek

Jednatřicetiletý reprezentační univerzál Hadrava působí v dresu Jastrzebski Wegiel druhou sezonu. V prvním semifinále v Ankaře se dostal do hry jako střídající hráč a nebodoval, v domácí odvetě si připsal dva body. Vyhrát Ligu mistrů může jako sedmý český volejbalista.

V roce 2001 nejcennější klubovou trofej slavili Marek Pakosta a Jiří Novák při angažmá v Paříži. o pět let později se Jiří Král radoval v dresu Trevisa. Rok nato triumfovali Lukáš Ticháček a Jiří Polanský s Friedrichshafenem a naposledy Jan Štokr v roce 2011 s Trentinem.

Druhý finalista Kedzierzyn-Kožle, jenž v základní skupině narazil i na Karlovarsko, může ovládnout Ligu mistrů potřetí za sebou. Po úvodní výhře nad Perugií 3:1 dnešní odvetu v Itálii vyhrál stejným výsledkem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.