Hlavní obsah

Házenkáře těší nejen výhra přibližující postup. Mančaft funguje a jdeme dobrým směrem, libuje si Hrstka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvedli skvělou práci. Výhra rozdílem deseti gólů v Izraeli (29:19) přiblížila české házenkáře postupu na ME 2024. Reprezentanti měli utkání v Tel Avivu jasně pod kontrolou a jsou v kvalifikační skupině jen o skóre na druhé příčce skupiny za vedoucím Islandem.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Hrstka na archivním snímku

Článek

„Od začátku se nám dařilo a mohli jsme se opřít o výborně chytajícího Mrkvu, jenž si přivezl skvělou formu z Kielu. Naše obrana byla fantastická a v útoku jsme měli dobrou organizaci hry, kterou skvěle ze střední spojky dirigoval Babák. Byli jsme nesmírně disciplinovaní,“ uvedl trenér Xavier Sabaté.

„Chytili jsme začátek a hned soupeři odskočili. Poté jsme měli celé utkání pod kontrolou. Všichni máme radost, že nám začíná fungovat herní systém, určitě jdeme dobrým směrem,“ mínil autor pěti gólů. Jakub Hrstka. Uklidňující pro český tým bylo už poločasové vedení 16:10. Nejlepší střelec mužstva Matěj Klíma skóroval ze všech sedmi střel.

„Zápas jsme zvládli výborně. Povedený úvod nám dodal sebevědomí, o to snadněji se hrálo. Dařilo se nám Izraelce do ničeho moc nepouštět,“ těšilo Tomáše Babáka. „Nejen, že mám radost z výsledků a výkonů, jsem hrdý na práci všech hráčů. Na to, jak se chovají, jak do zápasů dávají všechno,“ mínil Sabaté.

Zatímco lednové MS se odehraje bez české účasti, neboť čeští reprezentanti neuspěli v kvalifikaci se Severní Makedonií, cesta na nejbližší evropský šampionát do Německa mají umetenou a jistotu mohou získat už v březnu proti Islandu.

„Zatím jsme udělali dva dobré kroky, musíme ale přidat další. Naše filozofie je jít krok po kroku, snažit se zlepšovat každý den a trénink, zápas je pak šance ukázat, kam jsme se posunuli. Ještě máme na čem pracovat, ale těší mě viditelný progres českého týmu,“ mínil španělský kouč českého výběru.

Reklama