Hlavní obsah

Česko - Slovensko 29:23Házenkáři porazili Slováky i v druhém přípravném zápase

Čeští házenkáři vyhráli i druhý ze dvou přípravných zápasů se Slovenskem a úspěšně zakončili lednový blok. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého v neděli v Kutné Hoře porazili bývalého federálního partnera 29:23 a navázali na sobotní vítězství rovněž o šest branek. Šestkrát se trefil nejlepší český střelec duelu Jakub Hrstka, tři góly dal ze sedmimetrového hodu.

Foto: Hana Vrbková/Česká házená

Česká házenkář Stanislav Kašpárek (vzadu) napřahuje ke střele při přípravném duelu se Slovenskem.

Článek

Národní tým dnešním zápasem zakončil aktuální přípravný blok, během něhož odehrál šest zápasů a připsal si jedinou porážku. Sabatého svěřenci nejprve na konci prosince remizovali a zvítězili v Lotyšsku, poté na turnaji ve Francii podlehli Egyptu a zdolali Nizozemsko a následně v Kutné Hoře dvakrát vyhráli nad Slovenskem. V březnu české mužstvo čeká pokračování evropské kvalifikace.

Český celek měl odvetu se Slováky, kteří se rovněž neprobojovali na probíhající mistrovství světa, stejně jako sobotní duel pevně pod kontrolou. Domácí favorit v Kutné Hoře ani jednou v utkání neprohrával a postupně navyšoval náskok. V poločase Sabatého svěřenci vedli 16:11, poté co skóre těsně před pauzou z poslední devítky uzavřel Kašpárek.

Foto: Hana Vrbková/Česká házená

Česká házenkář Daniel Režnický (vlevo) při přípravném duelu se Slovenskem.

Po změně stran Slováci přidali a v 41. minutě snížil Ďuriš na rozdíl tří branek. Poté český tým několikrát podržel brankář Hrdlička a Hrstka upravil na 23:19. Po snižující trefě skórovali domácí třikrát za sebou, odskočili do šestibrankového vedení a závěr už s přehledem zvládli.

Přípravné utkání házenkářů v Kutné Hoře
Česko - Slovensko 29:23 (16:11)
Sestava a branky Česka: Hrdlička, Mizera - Hrstka 6/3, Piroch, Kocich 1, Štěrba, Kašpárek 3, Babák 3, Trkovský 2/1, Šlachta, Harabiš 4/1, Klíma, V. Patzel 3, Douda, Březina 1, Zeman 2, Režnický 2, Blecha 2.
Nejvíce branek Slovenska: Fenár 4. Rozhodčí: Friedel, Kučerka (oba Česko). Vyloučení: 4:4. Diváci: 463.

Reklama